Desertų vakaras su likeriu
Laukiau vieno meilo, gavau kitą - Sveikos, primenu, kad rytoj 18 val. laukiame jūsų abiejų (t.y. manęs ir Eglės) desertų gamybos vakare “Kulinarijos studijoje"... Pavarčiau akis, perkračiau atmintį. Nieko. Rašau Eglei - kur mes ryt einam? ... Ai, pamiršau pasakyt. Desertų vakaras su likeriais".
Tai va, vakar alkoholinių gėrimų gamintojas "Stumbras" pristatė naują produktą iš "Poema" serijos - kreminį likerį iš šviežios grietinėlės. Man tai jie visai nieko tie kreminiai likeriai, ypač Baileys. Su ledukais neblogai susivartoja. Likerio ragavom nedaug, nes gaminom desertus. Tris saldžius desertus. Labai saldžius. Kaip atskiri desertai jie yra puikūs, bet kai juos visus paragauji per vieną vakarą... saldus likerio padažas, džiovinti vaisiai, aliejuje kepti tokie kaip žagarėliai, maskarponė, plakta grietinėlė, keptas obuolys, vėl maskarponė, vėl plakta grietinėlė, panna cotta su likerio padažu... Och, man taip retai būna. Tikrai retai... Pusryčiams graužiau juodą duoną, o kava be cukraus pasirodė visai vartotinas gėrimas.
Dalyvių nuomonės dėl geriausio deserto išsiskyrė. Asmeniškai man skaniausia buvo panna cotta su džiovintomis slyvomis. Tos slyvos ten tiesiog idealiai dera.
Grietinėlės ir likerio "Poema" panna cotta pagal Darių DabrovolskąTai va, vakar alkoholinių gėrimų gamintojas "Stumbras" pristatė naują produktą iš "Poema" serijos - kreminį likerį iš šviežios grietinėlės. Man tai jie visai nieko tie kreminiai likeriai, ypač Baileys. Su ledukais neblogai susivartoja. Likerio ragavom nedaug, nes gaminom desertus. Tris saldžius desertus. Labai saldžius. Kaip atskiri desertai jie yra puikūs, bet kai juos visus paragauji per vieną vakarą... saldus likerio padažas, džiovinti vaisiai, aliejuje kepti tokie kaip žagarėliai, maskarponė, plakta grietinėlė, keptas obuolys, vėl maskarponė, vėl plakta grietinėlė, panna cotta su likerio padažu... Och, man taip retai būna. Tikrai retai... Pusryčiams graužiau juodą duoną, o kava be cukraus pasirodė visai vartotinas gėrimas.
Dalyvių nuomonės dėl geriausio deserto išsiskyrė. Asmeniškai man skaniausia buvo panna cotta su džiovintomis slyvomis. Tos slyvos ten tiesiog idealiai dera.
10 porcijų
30 g želatinos
500 ml pieno
500 ml grietinėlės
300 ml likerio Poema
100 g džiovintų slyvų
Padažas:
300 ml kavos
100 ml grietinėlės
50 g cukraus
6 kiaušinio tryniai
Užverdame pieną su grietinėle, supilame likerį. Atvėsiname ir sumaišome su ištirpinta želatina. Slyvas supjaustome šiaudeliais, sudedame į indelius ir užpilame atvėsusiu mišiniu. Indelius sudedame į šaldytuvą ir šaldome tol, kol panna cotta sustingsta.
Padažas: sumaišome kavą su grietinėle. Trynius plakame su cukrumi tol, kol pabaltuoja. Kavos ir grietinėlės mišinį pakaitiname, pilame į išplaktus trynius, permaišome ir kaitiname ant garų maišant, kol padažas sutirštėja.
3 komentarai:
Buvo tikrai smagu ir linksma. Ir nei kiek ne per saldu, viskas pats tas :) na žinoma vakarui 3 kiek daugoka, bet iš esmės tai gerai. Ypač kai buvau be pietų :]]
Vau vau vau oho oho oho :)
Ineta, tikrai, kad buvo ne tik saldumynų, bet ir kalorijų bomba :))
Jule, mhm... :)))
Rašyti komentarą