Penny De Los Santos ir jos aštrios ridikėlių salotos


       Visą savaitgalį prakiurksojau prie kompo. Ačiū šiuolaikinėms technologijoms. Ir ačiū tam kažkam, kas organizuoja nemokamus workshop'us online visam pasauliui. Praeitą savaitę buvo unikalus... na, gal čia jau pernelyg ... Bet taip... Tai buvo labailabai puikus nemokamas trijų (!) dienų (beveik po 8 valandas kasdien) worshop'as su Penny De Los Santos. Jos nuotraukas publikuoja National Geographic, Time, Newsweek, Saveur, Martha Stewart. Man ji labiau patinka kaip reportažinio žanro atstovė. Tikrai puiki. Na, ir, žinoma, maistą fotografuoja gerai. Pats workshop'as buvo wow! Daug info, daug atsakymų, daug daug visko. Buvo įdomu žiūrėt į visą "virtuvę" iš vidaus. 
       Trys pagrindiniai dalykai, kuriuos ji nuolatos kartojo - dėmesys detalėms, momento išlaukimas ir praktika. Kasdienė praktika. Ai, dar šviesa. Iš principo viskas žinoma, bet pamiršta. Tą patį kartoja visi fotografijos klasikai.   


       Iš twiterio prisirankiojau citatų ateičiai. Kai bus visai nūdna, skaitysiu:
If you are not doing what you love, why not?
Trust in what you are suppose to be doing. We only get to do this once.
Practice seeing everyday. Strengthens photos thru graphics & heart.
Stay with the moment longer then you thought to.
1. make a scene shot 2. hunker down for the detail 3. wait for the moment. wait.
Frame it right and wait!
Stay a little longer, think about your composition and frames.
Just stay there longer. That is my best advice to you. Stay in the moment longer.
Remember where the light is nice. That's all I'm gonna say.
Ask yourself 'where is the light' to determine angle of picture
This is what I see with a lot of photographers, they don't stay in the moment long enough.
Pull away from the subject, explore your subject. Really push yourself to see it differently
Stay with the subject. Don't be so quick to move on.
If you've seen it before... it's cliche.
You gotta know the rules to break the rules. I break my rules all the time.
If it's not happening, it's not happening. I just wait. And if it never happens, I just move on
Get closer to your subject.
Every professional photographer that I admire says the same thing: pause, wait, be patient, take your time, repeat, repeat.
This picture may or may not happen. But I want to be ready when it does.
I relly believe that God is in the details.
You can grow a lot with a fixed 50.
To get great shots, change your perspective and move around. Get in front of the action.
It's all about learning the process of SEEING!
I want you to think about potential in any situation.
If you walk up to someone, you're communicating with your body language, if you zoom, you are not doing that.
The worst thing they can say is no. So just go for it
Food photography is beyond the plate...
Make a photograph every day, put it in a book and see your progress.
You make people forget that you're there and then you quitely make pictures.
I love being behind a camera, it's where I feel most comfortable.
Let your photography be your meditation.



       O dabar grįžtam prie maisto... Begūglindama radau aštrias ridikėlių salotas pagal Penny de La Santos. Pirmoji ridikėlių euforija praėjo, kuomet jie yra skanūs tiesiog vieni su juoda duona ir šiek tiek sviesto. Atėjo metas įdomesniems receptams. Receptą radau design sponge. Aišku, keičiau ir prisitaikiau pagal save.

Reikės:
60 ml alyvuogių aliejaus
5 skiltelių česnako
1 v.š. čili dribsnių
pusės citrinos sulčių
pusė apelsino sulčių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį

apie 60-70 g varškės sūrio*
2 pundeliai ridikėlių

1. Pirmiausia griežinėliais supjaustome 4 skilteles česnako. Įkaitiname keptuvę, supilame alyvuogių aliejų, sudedame česnakus ir čili dribsnius. Viską kepame ant mažos ugnies apie 3-5 minutes. Aliejų perkošiame per sietelį.
2. Dabar sutriname česnaką su druska. Supilame citrinos ir apelsino sultis. Įpilame alyvuogių aliejaus ir supilame čili aliejų. Šito aliejaus pilkit pagal skonį, t.y. kiek aštriai mėgstat. Pyliau 1 arbatinį šaukštelį.  Padažą gerai išplakite šluotele iki vientisos masės. Paragaukite. Jei ko nors trūksta, įpilkite čili aliejaus, įdėkite druskos ar įpilkite šiek tiek apelsino sulčių.
3.  Supjaustykite ridikėlius, varškės sūrį sutarkuokite per burokinę tarką. Sumaišykite su ridikėliais. Ir užpilkite padažo.

* arba kokio nors kito. Eksperimentuokit. Aš kažkodėl pirmiausia pagalvojau apie varškės sūrį. Man labai patiko.

Skanaus!

5 komentarai:

Egle B 2011 m. gegužės 18 d. 22:04  

Super citatos ir super nuotraukos. Nuostabus ji žmogus, ta Penny de Los Santos. Nepasakyčiau, kad visos jos maisto nuotraukos man patinka, bet požiūris ir maisto fotografijos filosofija net labai priimtina.

Viktorija 2011 m. gegužės 18 d. 22:49  

Puikus receptas, dar puikesnės nuotraukos! Ir iš viso, man labai labai labai patinka Tavo tinklaraštis ;)

Rennie 2011 m. gegužės 18 d. 23:51  

Geros mintys, yra iš ko pasimokyti. Ačiū, kad daliniesi.

Milda 2011 m. gegužės 19 d. 00:35  

Wow kokia Jurga produktyvi! Skaniai skaitosi ir žiūrisi.

Ačiū už citatas! :)

Egle 2011 m. gegužės 19 d. 07:51  

Ridikėlius tai aš visada užskaitau ;) Penny de los Santos irgi ;)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP