Japoniška ryžių sriuba
Sriubas valgau retai ir tai paprastai pripažįstu tik trintas. Tačiau ši sriuba yra maloni išimtis, nors ir tai aš ją sugebėjau padaryt tirštą, o ne skystą, kokia buvo žurnalo nuotraukoj. Be galo paprasta ir tikrai verta dėmesio sriuba.
Jums reikės:
300 g ryžių
100 g jautienos (aš naudojau kiaulieną)
1 nedidelė morka
3-4 pievagrybiai
kubelis daržovių sultinio
4 v.š. sojos
svogūnų laiškų
druskos, pipirų pagal skonį
Ryžių paruošimas:
1 stiklinė ryžių
1 stiklinė vandens
1. Ryžius porą kartų perplauname.
2. Tada užpilame vandeniu ir paliekame 30 minučių.
3. Puodą uždengiame ir ant stiprios ugnies verdame ryžius.
4. Kai tik vanduo su ryžiais užverda, ugnį sumažiname iki minimumo ir verdame 10 minučių. Tada ugnį vėl padidiname iki maksimumo ir dar verdame 10 minučių.
5. Nuimame puodą nuo ugnies. Puodą uždengiame popieriniu rankšluosčiu ir dar uždengiame dangčiu. Viską paliekame 20 minučių.
*Na, man kažkaip ryžiai išvirė daug greičiau nei buvo parašyta.
Morkas ir pievagrybius plonai supjaustome. Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis. Užverdame sultinį kartu su soja. Į verdantį vandenį sudedame daržoves ir mėsą. Verdame, kol viskas išverda.
Į lėkštę dedame išvirusius ryžius ir ant viršaus pilame sriubą. Pabarstome smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Kadangi aš jų neturėjau, tai panaudojau pipirnę, kuri ten labai tiko.
Skanaus!
Šaltinis - žurnalas "Gastronom"
2 komentarai:
Fantastiska sriuba! ;) ne veltui sako, kad genialumas- paprastume.. Kadangi niekad nepavyksta neikisti ir savo trigrasio- tad paskaninau sriubyte puse saukstelio (kazkur) dziovinto rozmarino.. Nors gan kardinaliai pakeite skoni, bet variantas dar malonesnis gomuriui gavos. Siulau pabandyt.Aciu uz ikvepima! ;)
Ačiū :) Smagu, kad patiko.
Oi, man ir niekaip nepavyksta neįkišti savo trigrašio į visus receptus :))) Reikės pabandyt ir su rozmarinu :)
Rašyti komentarą