Prancūziškas skrebutis


       Kuomet jūs visi važiavot į darbus šiandien, aš dar miegojau. Taip, man pasisekė su darbdaviais. Leido mums, dviem kolektyvo moteriškėm, neiti į darbą. Smagu turėt tokį darbdavį, ar ne? 

       Šį kartą receptas kaip tik savaitgalio pusryčiams. Pagaliau už lango pavasaris. Ir mano balkone saulė vis ilgiau ir ilgiau šviečia rytais. Ideali vieta tokiems pusryčiams.


Jums reikės:
8 riekių skrudinimo duonos
2 plonom riekelėm pjaustytų bananų
1 v. š. medaus
1 saujos  smulkintų riešutų
2 didelių kiaušinių
6-8 v. š. pieno
sviesto kepimui


       Kiaušinius su pienu lengvai šakute išplakame. Sumaišome bananus, medų ir riešutus. Ant duonos riekės dedam mišinį, iš kraštų paliekam šiek tiek vietos, ant viršaus dedam kitą riekę, šiek suspaudžiam. Sumuštinį iš abiejų pusių apvoliojame kiaušinio plakinyje ir kepame svieste. Iškepus apibarstome cukraus pudra, cinamonu. Galima patiekti su natūraliu jogurtu, bet man ir taip skanu. 

Skanaus!


Šaltinis - mano mėgiamas http://www.jamieoliver.com

15 komentarai:

julė 2010 m. kovo 20 d. 10:55  

panele Jurga, iš nuotraukų matau, kad pusryčiavote verandoje prie viduržemio jūros (nors lietuvoje tik viduržiemio jūra)!

(šaunūs, beje, darbdaviai. aš tokiems ir sausainių iškepčiau. na bet čia juk aš -- su grupioke štai turime daryti pristatymą, tai aš ir sakau: žiū, lucie, o jei saldainių padarytume? daug įdomesnis pristatymas būtų! ir baisiai suktų klausimų niekas neužduotų...)

Egle 2010 m. kovo 20 d. 11:07  

Dievaži, Jurga nužudysi su tokiom nuotraukom... Kažkokia nereali fantastika... o dar su bananais skrebutis... Parsiduodu.

P.S. ir man pasisekė su darbdaviais. Tiksliau su darbu, nes iki darbo stalo iš lovos reikia 'važiuoti' tris žingsnius ;))

Unknown 2010 m. kovo 20 d. 11:07  

aha, taip ir jaučiausi šiandien - kaip prie viduržiemio jūros :) saulė taip maloniai švietė, o aš ten geriu kavą su pienu, valgau skrebučius ir svajoju apie tikrą jūrą :) ech... Tik saulė dabar dingo...

O dėl darbdavių atspėjai - kepsiu pyragą rytoj :) Toks deal'as buvo :D

Unknown 2010 m. kovo 20 d. 11:08  

Egle, verta parsiduot. Kartais net ir vakare jų išsikepu. Nerealiai geri :)

Egle 2010 m. kovo 20 d. 11:16  

Mes kažkaip niekada stuffed ir nekepėm. Bet vis knieti pabandyt, tik kad nuo jų labai priklausomas daraisi, o tai kenkia dailioms linijoms :D cha cha :)

Bri 2010 m. kovo 20 d. 11:50  

skrebutis? :o atrodo kaip visas pyragas, labai gardžiai, tikrai :) labai mėgstu french breakfast (mm)

Mazi.stebuklai 2010 m. kovo 20 d. 12:12  

Pritariu Eglei 100proc. Net ir mirdama galėčiau valgyt :)

Anonimiškas 2010 m. kovo 20 d. 16:29  

Aš pamėgau keptus orkaitėje - praktiškai visai neriebūs, nes vos vos aptepami sviestu. Tik tiek, kad reik bent valandą mirkyt piene - lėtasis skrebučių variantas :)

Asta 2010 m. kovo 20 d. 18:57  

Atrodo neįtikėtinai! NE-Į-TI-KĖ-TI-NAI! Tiesiog neturiu žodžių, visiškai nebeturiu. Ir nuotraukos, ir receptas... ajajajaj... :)))

Beje, pavasarį šiandien ir aš pajaučiau, pagaliau! :) Tik gaila, kad mano "darbdavys" ne toks mielas, tik prieš valandžikę namo parsiradau.. Baltas pavydas :)))

Žalia Varna 2010 m. kovo 20 d. 19:04  

Taip, labai labai skanu. Atrodo, per ekraną užuodžiu jų kvapą. Ir vis nesuvokiu, kaip žmogus gali tokias nuotraukas sukurti... Juk tikrai kaip meno kūrinys atrodo :) Beje, šiandien ir man pasisekė, rytą sutikau lovoje, o ne kažkur kelyje :)

Anonimiškas 2010 m. kovo 20 d. 22:37  

Apšvieskit mane, prašau, kaip kepat tokius orkaitėje. :)

Anonimiškas 2010 m. kovo 21 d. 10:34  

Ugne, naudodamasi proga :) siūlau užsukti į svečius - turiu pavyzdėlį :)

Unknown 2010 m. kovo 21 d. 18:36  

Bri, kur jau jam iki pyrago :)

Maži stebuklai, :)

duonosirzaidimu, einu pasidairyt pas tave orkaitinės versijos :)

Asta ir Žalia varna, ačiū :)

Errrika 2011 m. liepos 20 d. 19:13  

BEGALO skanu, su draugu šiandien kepėm.Tik į vidų dar įdėjom kokoso drožlių ir truputį cinamono.Suuuper receptas!

Unknown 2013 m. gruodžio 28 d. 12:19  

Mmmm, labai skanu!

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP