Prancūziškas skrebutis
Kuomet jūs visi važiavot į darbus šiandien, aš dar miegojau. Taip, man pasisekė su darbdaviais. Leido mums, dviem kolektyvo moteriškėm, neiti į darbą. Smagu turėt tokį darbdavį, ar ne?
Šį kartą receptas kaip tik savaitgalio pusryčiams. Pagaliau už lango pavasaris. Ir mano balkone saulė vis ilgiau ir ilgiau šviečia rytais. Ideali vieta tokiems pusryčiams.
Jums reikės:
8 riekių skrudinimo duonos
2 plonom riekelėm pjaustytų bananų
1 v. š. medaus
1 saujos smulkintų riešutų
2 didelių kiaušinių
6-8 v. š. pieno
sviesto kepimui
Kiaušinius su pienu lengvai šakute išplakame. Sumaišome bananus, medų ir riešutus. Ant duonos riekės dedam mišinį, iš kraštų paliekam šiek tiek vietos, ant viršaus dedam kitą riekę, šiek suspaudžiam. Sumuštinį iš abiejų pusių apvoliojame kiaušinio plakinyje ir kepame svieste. Iškepus apibarstome cukraus pudra, cinamonu. Galima patiekti su natūraliu jogurtu, bet man ir taip skanu.
Skanaus!
Šaltinis - mano mėgiamas http://www.jamieoliver.com
15 komentarai:
panele Jurga, iš nuotraukų matau, kad pusryčiavote verandoje prie viduržemio jūros (nors lietuvoje tik viduržiemio jūra)!
(šaunūs, beje, darbdaviai. aš tokiems ir sausainių iškepčiau. na bet čia juk aš -- su grupioke štai turime daryti pristatymą, tai aš ir sakau: žiū, lucie, o jei saldainių padarytume? daug įdomesnis pristatymas būtų! ir baisiai suktų klausimų niekas neužduotų...)
Dievaži, Jurga nužudysi su tokiom nuotraukom... Kažkokia nereali fantastika... o dar su bananais skrebutis... Parsiduodu.
P.S. ir man pasisekė su darbdaviais. Tiksliau su darbu, nes iki darbo stalo iš lovos reikia 'važiuoti' tris žingsnius ;))
aha, taip ir jaučiausi šiandien - kaip prie viduržiemio jūros :) saulė taip maloniai švietė, o aš ten geriu kavą su pienu, valgau skrebučius ir svajoju apie tikrą jūrą :) ech... Tik saulė dabar dingo...
O dėl darbdavių atspėjai - kepsiu pyragą rytoj :) Toks deal'as buvo :D
Egle, verta parsiduot. Kartais net ir vakare jų išsikepu. Nerealiai geri :)
Mes kažkaip niekada stuffed ir nekepėm. Bet vis knieti pabandyt, tik kad nuo jų labai priklausomas daraisi, o tai kenkia dailioms linijoms :D cha cha :)
skrebutis? :o atrodo kaip visas pyragas, labai gardžiai, tikrai :) labai mėgstu french breakfast (mm)
Pritariu Eglei 100proc. Net ir mirdama galėčiau valgyt :)
Aš pamėgau keptus orkaitėje - praktiškai visai neriebūs, nes vos vos aptepami sviestu. Tik tiek, kad reik bent valandą mirkyt piene - lėtasis skrebučių variantas :)
Atrodo neįtikėtinai! NE-Į-TI-KĖ-TI-NAI! Tiesiog neturiu žodžių, visiškai nebeturiu. Ir nuotraukos, ir receptas... ajajajaj... :)))
Beje, pavasarį šiandien ir aš pajaučiau, pagaliau! :) Tik gaila, kad mano "darbdavys" ne toks mielas, tik prieš valandžikę namo parsiradau.. Baltas pavydas :)))
Taip, labai labai skanu. Atrodo, per ekraną užuodžiu jų kvapą. Ir vis nesuvokiu, kaip žmogus gali tokias nuotraukas sukurti... Juk tikrai kaip meno kūrinys atrodo :) Beje, šiandien ir man pasisekė, rytą sutikau lovoje, o ne kažkur kelyje :)
Apšvieskit mane, prašau, kaip kepat tokius orkaitėje. :)
Ugne, naudodamasi proga :) siūlau užsukti į svečius - turiu pavyzdėlį :)
Bri, kur jau jam iki pyrago :)
Maži stebuklai, :)
duonosirzaidimu, einu pasidairyt pas tave orkaitinės versijos :)
Asta ir Žalia varna, ačiū :)
BEGALO skanu, su draugu šiandien kepėm.Tik į vidų dar įdėjom kokoso drožlių ir truputį cinamono.Suuuper receptas!
Mmmm, labai skanu!
Rašyti komentarą