Riešutų pyragas su vyšniomis
Jau seniai buvo nužiūrėtas Julijos Visockajos pyragas su slyvomis (pakeičiau vyšniom) ir įtrauktas į gaminamų sąrašą, bet va vis kažkaip niekaip iki jo nepriėjau. Ir pagaliau pasitaikė puiki proga jį išsikepti ir dar bendradarbius pirmadienį pavaišinti. Vienam taip patiko, kad sako - jei aš tau nupirkčiau produktų, tu man jo iškeptum?
Pyragas tikrai labai paprastas ir nepavykti tiesiog negali.
Jums reikės:
125 g migdolų riešutų
125 g lazdynų riešutų
200 g sviesto
150 g cukraus pudros
3 kiaušiniai
100 g miltų
šaldytų vyšnių
Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Susmulkinam riešutus. Sviestą išsukame su cukraus pudra. Po vieną įplakame kiaušinį, suberiame persijotus miltus ir riešutus. Masę supilame į formą, ant viršaus išdėliojam vyšnias. Aš padariau klaidą ir per mažai vyšnių uždėjau. Pats pyragas saldokas ir sunkus, o tos vyšnios taip atgaivina ir ten tiesiog tobulai tinka. Todėl nepagailėkit daugiau vyšnių.
Pirmas 15 minučių kepame 190 laipsnių temperatūroje, paskui sumažiname iki 150 laipsnių ir kepame dar 30-40 minučių.
Skanaus!
8 komentarai:
ale kaip smagiai pyragas ir puotkelė susigrojo!
tai ar iškepsi tam vienam? :)
"Vienam taip patiko, kad sako - jei aš tau nupirkčiau produktų, tu man jo iškeptum?" Mmm man irgi tokie komplimentai labiausiai glosto širdį
ieva, laukiu produktų :D bet galvoju, kad visai neblogas deal'as. Jie man perka, o aš kepu ir vis bandau naujus receptus, ar ne? :)
Indre, aha, glosto, glosto širdį :)
gražumėlis gražumėlis, jurga. ale jau uogytės kaip dailiai susmaigstytos, negaliu atsižiūrėt.
aga, aš irgi norėčiau, kad man kas pirktų produktus, na, dar už elektrą primokėtų - o tai kepčiau kepčiau.
Jule, bet per mažai, oi per mažai jų prismaigsčiau :) Jos ten tokį gerumą priduoda.
Man kilo klausimas ar nereikia dėti kepimo miletliu?
Anonime, kepimo miltelių nereikia :)
Aciu uz atsakyma:)
Visgi idejau truputuka kepimo milteliu ir gavosi neblogai, kita krta pabandysiu kepti laiktydamasi recepto:) skanus pyragas:)
Rašyti komentarą