Vištiena lavaše
Šią savaitę Elžbieta su savo obuolių štrudeliu visai apsuko man galvą, o jos vištienos lavaše trūks plyš prisireikė pasigamint. Su šiokiais tokiais pakeitimais - apie žagrenį pirmą kartą išgirdau, o kad nebereiktų papildomai daryt jokių salotų, įdėjau morkų - receptas 12 balų iš 10. Vištiena sultinga, minkšta, viršuj lavašas traškus, o apačioj minkštutėlis, o kur dar daržovės!
Jums reikės:
4 vištienos kumpelių
0,5 kg svogūnų
3 vidutinių morkų
2 lavašų
1 v.š. paprikos
1 a.š. kalendros
2 skiltelės česnako
druskos pagal skonį
alyvuogių aliejaus kepimui ir marinatui
Iš paprikos, kalendros, druskos, sutraiškyto česnako ir aliejaus padarom košelę ir ištriname kumpelius. Juos paliekam kokiam pusvalandžiui. Tada keptuvėj apkepam iš abiejų pusių.
Svogūnus supjaustome kubeliais, nebūtinai labai smulkiai ir kepame ant lėtos ugnies tol, kol jie suminkštėja. Tada sudedama per burokinę tarką sutarkuotas morkas ir jas pakepame kartu su svogūnais. Jei reikia dar įpilame aliejaus.
Išvyniojame lavašą ir į jo vidurį dedame kumpelius (vienai porcijai imkit du kumpelius, nors man vieno buvo per akis. Tarkim vienas kumpelis - moteriška porcija, o du kumpeliai - vyriška) ant viršaus sudedame daržoves, lavašą suvyniojame, apverčiame ir dedame į kepimo indą. Viršų patepame aliejumi ir kepame apie 30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
6 komentarai:
Taigi taigi, aš irgi susidomėjau vištienos lavaše idėja, tik gal man labiau patiktų filė vis dėlto...
Čia jau kas kokią vištos dalį labiausiai mėgsta tą ir deda :)
O mes šitą esam kepę ir ne kartą, tai mano mama kaskart vis sako kad "reikia medalio už šitą receptą" :)
Taviškę jau taaaaip gardžiai atrodo. Ką tu, ką tu...
Egle, visiškai pritariu tavo mamai :) Nuo šiol kepsiu, kai reikės sublizgėt :D
Jurga, tas tai faktas :) Tik turėjau minty ir omeny, kad patogiau valgyt filė: pjauni ir psio, nereik kaulų rankiot :)
Pst. Šiandien gaminsiu :)
Nuostabu, keista, kad tik dabar pamačiau receptą... Savaitgalį pasistengsiu pagaminti!
Rašyti komentarą