Vištiena aluje
Šiandien, rugsėjo 14 d., sueina lygiai metai nuo Keith Floyd mirties. Nuo jo tikriausiai ir prasidėjo mano aistra maistui. Dar buvo tokia Merrilees Parker, kuri vienodai skaniai valgydavo ir desertus Paryžiuje, ir troškinį iš šiaurės elnio kraujo Švedijoje, bet apie ją kada nors vėliau. Floyd'as... Rašo, kad jis mirė taip, kaip ir gyveno - su taure vyno vienoje rankoje ir cigarete - kitoje. Keith'o laidos buvo žavingos, elegantiškos, kupinos aistros ir meilės tam, ką jis darė. Ir vynas ten liejosi laisvai. Daug vyno. Taip, jis tikrai nebuvo sveiko gyvenimo būdo propaguotojas ir vyno jis gal per daug
Taigi, vištiena aluje pagal Keith Floyd. Kas yra valgęs, visiems be galo patiko. Alų imkit tokį, kokį mėgstat. Esu bandžiusi ir su šviesiu, ir su tamsiu alumi. Su visais tiko ir patiko.
Reikės (2 porcijom):
apie 600 g vištienos (gali būti višta gabalais, gali būti šlaunelės, sparneliai etc.)
0,5 l alaus
2-3 morkos
5-6 nedidelės bulvės
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
keli lauro lapeliai, pipirų, druskos
aliejaus kepimui
1. Vištieną iš abiejų pusių pakepiname keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
2. Nuskutame morkas ir supjaustome griežinėliais. Bulves švariai nuplauname. Jei bulvės didesnės, galite perpjauti per pusę.
3. Į puodą sudedame keptą vištieną ir visus kitus produktus bei prieskonius. Užpilame alumi. Puodą uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20-30 minučių.
Skanaus!