Sausainiai "Išdžiūvusi dykumos žemė"
"Saldumynai - silpnybė, su ja aš kovoju nepertraukiamą kovą nuo tada, kai tik supratau turinti dantis. Ši yda baisesnė už alkoholį arba narkotikus, nes niekas jos nedraudžia, nelaiko nuodėme, ja galima nusidėti visiems matant. Patekęs į burną, kiekvienas saldainis sausainis niekieno nekliudomas nusigauna tiesiai į šlaunis, o paskui mes turime mokėti už šį nusikaltimą nesuskaičiuojamomis dietomis ir gimnastikos salėmis" (I. Allende "Afroditė").
Jep, čia apie mane. Kiekvienas mielas žodelis. Negaliu gyvent be saldumynų. Visada pavydėjau tiems, kurie neturi to potraukio. Ir mieliau renkasi mėsą nei saldumynus. O aš geriau mažiau suvalgysiu normalaus maisto, bet neatsisakysiu keksiuko, sausainio ar saldainio.
Taigi, eilinis savaitgalio pasimatymas su saldumynais. Šį kartą sausainiai. Originalus pavadinimas yra "Žemės drebėjimas", bet aš žiūrėjau, žiūrėjau į juos ir nusprendžiau, kad nė velnio čia ne žemės drebėjimas, o greičiau "Išdžiūvusi dykumos žemė".
Jums reikės:
150 g juodo šokolado
5 v.š. tirpios kavos (manau, kad kuo puikiausiai būtų galima pakeist ir kakava)
apie 100-120 g maltų migdolų
apie 120 g miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
2 dideli kiaušiniai
100 g. cukraus
4 v. š. sviesto (aš naudojau aliejų, per vėlai apsižiūrėjau, kad nebeturiu sviesto)
Sausainių apvoliojimui: cukraus ir cukraus pudros
1. Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir maltus migdolus (labai smulkiai sumalt nebūtina).
2. Ištirpiname šokoladą ir sviestą.Įmaišome tirpią kavą.
3. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakame. Iš lėto maišydami įpilame ištirpintą šokoladą. Viską atsargiai išmaišome. Į gautą masę supilame sausus produktus. Išmaišome, bet labai nepersistengiam :) Tada tešlą dedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį (arba kokiom 3-4 val. - tešla turi sustingti).
4. Kitą dieną kabiname šaukštu masę ir rankomis formuojame rutuliukus, kuriuos pirmiausia voliojome cukruje, o po to cukraus pudroje.
5. Kepame 160-180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.Skanaus!
Šaltinis - http://ouichef.typepad.com