Svogūnų laiškų ir sūrio keksas
Parafrazuojant kelininkus - pavasaris atėjo netikėtai. Man. Jau seniai žadėjau apžvelgt Renatos knygą "Sezoninė virtuvė", gautą dovanų iš leidyklos, na o bet tačiau... Neketinu teisintis. Tiesiog yra kaip yra. O yra taip, kad geriau vėliau nei niekada.
Jei dar neturit šitos knygos, ar dar net nematėt, tai pats laikas būtų ją įsigyti ar bent pavartyti knygyne. Man knyga yra be galo graži, labai kokybiškai išleista. Matosi, kad įdėta daug darbo ir šilumos. Receptai nėra kažkokie ten labai prašmatnūs, visus produktus rasit ant LT be didesnių problemų (nors dilgėlių miesto žmogui, kuris neturi kaimo, tai teks paieškot). Knyga tinka ir pradedantiems mėgėjams, ir ieškantiems įkvėpimo pažengusiems. Aš ją mėgstu pavartyt ir pasisemt idėjų (ar galiausiai išbandyt) kasdienėms vakarienėms.
Per tą laiką iš knygos išbandžiau keletą receptų. Nei vienas manęs nenuvylė. Česnakų sriuba jau yra įdėta į mėgiamų sąrašą ir gaminta ne kartą, o šitas svogūnų laiškų ir sūrio keksas taip pat dar ne kartą paįvairins mano pusryčius savaitgaliais. O dar jis labai tinka prie salotų vietoj duonos.
Reikės:
200 g
miltų 2 a.š. kepimo miltelių 100 g tarkuoto kietojo sūrio druskos, maltų juodų pipirų pagal skonį |
Dubenyje šluotele gerai permaišykite miltus, kepimo miltelius ir sūrį. Įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų. |
100 ml alyvuogių aliejaus 3 kiaušiniai 100 ml pieno |
Iki vientisos masės išplakite aliejų, kiaušinius ir pieną. Maišydami tešlą pamažu suberkite miltų mišinį. |
100 g
svogūnų laiškų 50 g rūkytos šoninės |
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, kubeliais supjaustykite šoninę ir sudėkite į tešlą.
Viską išmaišykite.
Kepimo formą ištempkite riebalais ir supilkite tešlą. Keksą kepkite 180
laipsnių temperatūroje apie 35-40 min.
|