Lapkričio mėnesį...

APSILANKYTI
Lapkričio 3-9 dienomis pirmą kartą vyks Vilniaus Gastronomijos savaitė, kuriuos organizuoja sostinės restoranai. Puiki proga pasimėgauti geru maistu.
Plačiau Vilniaus Gastronomijos savaitės facebook puslapyje.
Dalyvaujančių restoranų žemėlapis.
Kaina - 35 Lt ir 70 Lt.



Lapkričio 6-8 dienomis vyks Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF 2014. Plačiau turbūt nereikia pristatinėti.
Adresas - Litexpo, Laisvės pr. 5, Vilnius
Kaina -  12 Lt

Lapkričio 8 dieną Litexpo rūmuose vyks Lietuvos virėjų nacionalinės komandos, atstovausiančios Lietuvą lapkričio 24-26 d. pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“, šventiniai pietūs.
Adresas - Litexpo, Laisvės pr. 5, Vilnius
Kaina - 100 lt. Bilietus parduoda tiketa.lt.

Spalio 16 dieną restoranas "Monte Pacis" pristatė naują virtuvės šefą Ernestą Viršilą. Pakeistas meniu, maistas atrodo turbo. Įtrauktas į mano must visit Kaune sąrašą.
Adresas - T. Masiulio g. 31, Kaunas.

"Steak Supply" specializuota mėsos produktų parduotuvė-mėsinė. Asortimentas - vietoje brandinama mėsa. Buvau užsukus pasižiūrėt kas ir kaip. Mintyse bręsta prašmatnesnė vakarienė kokia nors proga. Kainos... Geras produktas niekada nebus pigus, bet kainos tikrai proto ribose.
Adresas - Gedimino pr. 9, PC GO9 Vilnius.

Pagaliau Vilniuj galima gauti šviežios gruziniškos duonos. OK, bereikalingi angliavandeniai, bet nu taip skanu gi ką tik iškepta, ne?
Adresas - Chačapuri, Halės turgus, pagrindinis įėjimas ir iš karto sukat į kairę.




ĮDOMU
Sukurtas pirmasis išsamus lietuviškų ekologiškų produktų žemėlapis. Jis patogus naudoti – paiešką galima vykdyti pasinaudojant raktiniais žodžiais, ūkio gaminama produkcija, veiklos sritimi arba teritorine priklausomybe. Žemėlapis nurodo artimiausią maršrutą, kaip nuvykti iki norimo ūkio. Ekologinių ūkių žemėlapyje pavaizduoti visi Lietuvos ekologiniai ūkiai, turintys VšĮ „Ekoagros“ išduotą sertifikatą. Šiuo metu žemėlapyje yra virš 2000 ekologinių ūkių.
Lietuvos ekologinių ūkių žemėlapis

KNYGOS
Dvi naujos lietuviškos kulinarinės knygos ir abi išleistos blogerių. Sveikinimai! Well done, moterys!
"Nostalgiški skanumynai" išleido Renata iš "Sezoninė virtuvė".



"Saulėtos virtuvės saldumynų knyga: daugiau nei 100 gardžių desertų bet kuriai šventei ir sezonui" Astos iš "Saulėta virtuvė".


KURSAI
Kulinarijos studija su jos nauju savininku Gian Luca pristato italų virtuvės kursus. Išmoksite ne receptų, bet gaminimo pagrindų. Praeitą mėnesį blogeriai buvo pakviesti į parodomąją pamoką. Gaminome pastą su trimis tradiciniais itališkais padažais. Apie receptus nesiplėsiu, nes pastą, bolognese, pesto ir sviestą su šalavijais tikiu, kad mokat pasigaminti. O jei nemokat, tai galit nueiti į kursus. Gian Luca Jums viską smulkiai ir išsamiai papasakos, o jei turėsit klausimų, tai mielai atsakys kas, kaip ir kodėl. Pakankamai išsamiai situaciją nušvietė Beata iš "Braškės su pipirais" ir Lina iš "Kiaunės reikaliukai".
Daugiau informacijos kulinarijosstudija.lt.







FILMAI
Prieš savaitę pradėtas rodyti "The Trip to Italy". Nesitikėjau, kad šitą filmą kada nors kas nors atveš į Lietuvą, bet "Kino pavasaris" tai padarė. Ir ačiū jiems už tai. Filmas yra "The Trip" tęsinys. Tik šį kartą veiksmas iš Anglijos persikelia į Italiją. Daug pokalbių, daug maisto, daug britiško humoro, kuris ne visada yra suprantamas. Bet still šitas filmas man patiko, kaip ir patiko pirmoji jo dalis.


Antras naujas filmas yra "Foodies". Lietuvoj nerodomas. Galbūt "Kino pavasaris" nudžiugintų kitą pavasarį parodydami jį savo kulinarinėje programoje. Būtų labai smagu pamatyti. Juo labiau, kad jame pasakoja ir lietuvė Aistė Misevičiūtė. Jei kas nežino, tai ji turi savo blog'ą Luxeat.

Triušio vyniotinis


Ką veikt, kai už lango toks oras? Jokių planų sekmadieniui, viena knyga baigta, o kita dar nepradėta, Masterchef Australia visos savaitės serijos pažiūrėtos - ramu, Game of Thrones naujos serijos vis dar nėra, Hanibalas baigėsi. Tai belieka pasinaudot tuom, kad yra įkvėpimas gamint. 

Receptas yra paimtas iš John Campbell knygos "Formulas for Flavour". Ta knyga man buvo metų pradžios nusivylimas, o po to atradimas. Prieš Kalėdas nusprendžiau sau pasidovanot keletą knygų. Na, išsirinkau dvi knygas ir kadangi nesijaučiau patenkinusi savo pirkimo poreikio, tai pradėjau ieškot dar vienos knygos. Kokios nors. Įvedžiau į paiešką Heston Blumenthal. Ir žiūriu gi kažkokia nematyta jo knyga. O gut - galvoju - noriu! Next, next ir knyga jau pakeliui. Gaunu aš tą knygą, išpakuoju, žiūriu ir savom akim netikiu - Hestonas jai parašė tik įžanginį žodį! Nu, kas per... 

Pats receptas turi daug sudėtinių dalių - triušio vyniotinis, torteliniai, kuskusas su pomidorais, lęšių padažas, saldymedžio (licorice) putos ir dar miško grybai su špinatais. Žodžiu, krūva reikalų. Darbo turbūt dviem dienom. Aš paėmiau tik vyniotinį, kuskuso neturėjau, tai pakeičiau perlinėm kruopom ir dar padariau špinatus su pievagrybiais. Tai visiškai neskubėdama sugaišau apie pusdienį, bet dar spėjau iškept keksą ir pamarinuot likusį triušį kitos dienos vakarienei. Daugiausiai laiko sugaišau, aišku, iškaulindama triušį. Dariau tai pirmą kartą, įsijungus jutūbą prieš akis. Na, ir dar laiko užėmė jo susukimas. Knygoj Džonas viens du ir susuka. Mol easy peasy. Nė velnio - kepenėlės slysta lauk, iš paskos krenta ir špinatai. Teko gerokai pasikeikt. Pradžioj mintyse, vėliau jau ir garsiai. Kai sunkiausia recepto dalis įveikta, toliau viskas labai paprasta. 

Reikės:
triušio nugarinės (saddle) 
1 triušio kepenėlių
špinato lapelių
100 g serano kumpio 

Perlinėms kruopoms:
1 puodelis (235 ml) perlinių kruopų 
vištienos sultinio
pusės skardinės smulkintų pomidorų 

sviesto kepimui
1 nedidelis svogūnas
100 g pievagrybių
sauja špinatų lapelių
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Triušio nugarinę iškaulinkite. Per vidurį sudėkite špinatų lapelius ir ten sudėkite kepenėles. Atsargiai triušį susukite. 

Vyniotinį įsukite į serano kumpį. Tuomet susukite į foliją. Stenkitės susukti tvirtai. Galus užsukite ir padėkite į šaldytuvą minimum 2 valandoms. Geriausiai per naktį. 

Perlines kruopas išvirkite vištienos sultinyje. Baigiant virti (prieš kokias 15 min.) supilkite smulkintus pomidorus. Ir virkite iki kruopos išverda. Nepamirškite druskos. 

Įkaitintoje keptuvėje ant sviesto pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Jie turi tapti permatomi ir minkšti. Sudėkite plonai supjaustytus pievagrybius. Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų. Kepkite kokias 5 - 8 min. Sudėkite špinatų lapelius, palaukite, kol jie sukris ir nuimkite nuo ugnies. 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite vyniotinį (suvyniotą folijoje) 15 min, tuomet apverskite ir dar pakepkite apie 10 min. Išėmę leiskite 5 min. "pailsėti". Išvyniokite iš folijos ir supjaustykite. 

Skanaus! 




Obuolių vyne troškintas triušis


... O dar ir su išpampusiomis nuo brendžio džiovintomis slyvomis. Ir taip pat su ypatingai geru padažu, kuris daromas iš vyno ir sultinio, kuriuose tas vargšas triušis buvo troškintas. Gaminu jau antrą kartą. Supraskit receptas geras, nes triušiai tai jau į pabaigą, o neišbandytų receptų dar yra. Ir jų deja yra daugiau nei turiu triušių kameroj. 

Geresnio derinio nei triušis su polenta tikriausiai nėra (Man regis, kad jau kartojuosi, bet bala nematė). Tai su ja ir patiekite. Recepto atskirai neduosiu, manau, kukurūzų košę išvirt mokėsit ir taip. Tik pabaigoj neužmirškit įmesti sviesto ir įberti tarkuoto kietojo sūrio. Geriausiu atveju parmezano, tačiau kuo puikiausiai tinka ir mūsų džiugas. Dar ten gerai dera šiek tiek gorgonzolos ir sauja kapotų šviežių bazilikų. Šitą iš Mindaugo esu nužiūrėjus. 


Reikės:
100 g džiovintų slyvų
brendžio užpilti slyvoms
2 v. š. rudujo cukraus

1 triušio, jau sukapoto gabalais
aliejaus kepimui

2-3 vidutinės morkos, supjaustytos stambiais griežinėliais
1 svogūnas, supjaustytas stambiomis riekelėmis
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
kelios šakelės šviežio čiobrelio
šakelė šviežio rozmarino
1 lauro lapas
300 ml obuolių vyno (naudojau Vorutos obuolių vyną) 
300 ml vištienos sultinio, arba obuolių sulčių (bandžiau abu būdus. Veikia taip pat gerai) 


Į brendį suberkite cukrų ir išmaišykite. Užmerkite slyvas kokioms 3-4 valandoms. 

Triušį apkepkite troškintuve ant aliejaus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda (Dar triušį galite prieš tai apvolioti miltuose). Apkepusius triušio gabalus išimkite ir atidėkite į šoną. Ten pat apkepkite visas daržoves kokias 4-5 minutes. Supilkite brendį nuo slyvų. Palaukite, kol šiek tiek nugaruos alkoholis. Išmaišykite. Grąžinkite triušį atgal su visom išsiskyrusiomis sultimis, jei tokių bus. Sudėkite prieskonius, įberkite druskos pagal skonį. Supilkite vyną ir sultinį/obuolių sultis. Pilkite pagal poreikį. Skysčiai turi apsemti beveik viską.  

Kepkite 150 laipsnių temperatūroje 2 val. Triušis turi būti minkštas ir lengvai nertis nuo kaulo. 

Padažas. Visą skystį iš troškintuvo perpilkite į keptuvę. Kaitinkite ant didelės ugnies, kol išgaruoja apie 70-80 proc. skysčio. Tai trunka apie 10-15 min. 


Skanaus!









Veršienos kotletai, apdėti smegenėlėmis


- na, tą kraują jūs išplaukit, nes žinot gi tiems veršiams į galvą šauna, tai... 
- gal jau nebepasakokit daugiau, o tai nebepirksiu smegenų iš jūsų.
- imkit visą maišiuką. Atiduosiu už 10 lt. 

Tai va, po tokio pozityvaus pokalbio grįžau namo su veršio smegenim. Aišku, ant FB pasigyriau, kad pietums bus smegenys. Silpnesnių nervų draugai apsiribojo - omg, o kiti dar ir receptais pasidalino. Ačiū jiems už tai. Bus tikrai išbandyta, bet šį kartą gaminau pagal Zawadską.

Kad jau čia kalba apie smegenis eina, tai dar noriu pašnekėt apie Hanibalą. Nu, tą serialą su gražiuoju Mads Mikkelsen, kuris mano galva idealiai tinka tam vaidmeniui. Tai va... Matėt kokio grožio yra maisto scenos?! Aš šito serialo laukiu vien dėl šitų scenų. Ir dabar va pagūglinau ir radau, kad maisto klausimais juos konsultuoja pats Jose Andres! Dar begūlinant radau oficialų Hanibalo blogą, kur galima akis paganyt behind the scenes ir yra dar vienas blogas, kurį rašo filmo food stylist, jei teisingai supratau - Feeding Hannibal. Ir receptų yra. Dar perskaičiau, kad žmogaus kūnas nėra vištienos skonio, jis greičiau primena veršieną. Čia šiaip. Kad žinotumėt ir jūs. Ne tik aš. 

Na, dabar galima grįžt ir prie Zawadskos recepto, kuris yra pakankamai paprastas. Tik aprašytas painiai. Šita moteris su savo aprašymais kartais glumina. Kartais reikia perskaityt kelis kartus, kad suprastum receptą. O receptas yra puikus, išskyrus pačius kotletus. Šitie tai yra belenkas. Jei turit savo firminius veršienos kotletus, tai juos ir gaminkit. O smegenys ir smegenų padažas yra just osom. Mes nusprendėm, kad savo skoniu ir tekstūra jos primena menkės kepenis. Kaip matot nieko šlykštaus. 

Adaptuota iš Zawadska "Lietuvos virėja"
Reikės: 
500 g veršio smegenų
1 a. š. acto

500 g maltos veršienos
1 kiaušinio
džiūvesėlių apvoliojimui
aliejaus kepimui
30 g sviesto
3-4 v. š. džiūvesėlių

20 g sviesto
pusės svogūno
druskos
krapų arba petražolių
1 trynio
1 kiaušinio

Veršio smegenis užmerkite šaltame vandenyje. 

Iš maltos veršienos suformuokite kotletus. Apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite kotletus. Sudėkite juos į kepimo indą. 

Smegenis nuplaukite ir nuo jų nulupkite plėvelę. Užvirkite puodą vandens ir įpilkite 1 a. š. acto*. Sudėkite ten pusę smegenų ir virkite 10 minučių. Tuomet išimkite iš puodo, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir uždėkite ant kotletų. Ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukus, apibarstykite džiūvesėliais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. 

Pasiruoškite padažą - svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Per sietelį pertrinkite likusias žalias smegenis. Sudėkite į keptuvę ir nuolatos maišydami kepkite tol, kol sutirštėja. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, sudėkite trynį ir 1 kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Suberkite smulkiai sukapotus krapus arba petražoles. Turite gauti tirštos konsistencijos padažą. 

Padažą užpilkite ant kotletų ir dar apkepkite kokias 10-15 minučių orkaitėje. 

Patiekite su bulvių koše. 

*smegenys yra labai minkštos, todėl į vandenį yra pilamas actas, kad jos šiek tiek sustandėtų. 


Svogūnų laiškų ir sūrio keksas


Parafrazuojant kelininkus - pavasaris atėjo netikėtai. Man. Jau seniai žadėjau apžvelgt Renatos knygą "Sezoninė virtuvė", gautą dovanų iš leidyklos, na o bet tačiau... Neketinu teisintis. Tiesiog yra kaip yra. O yra taip, kad geriau vėliau nei niekada. 

Jei dar neturit šitos knygos, ar dar net nematėt, tai pats laikas būtų ją įsigyti ar bent pavartyti knygyne. Man knyga yra be galo graži, labai kokybiškai išleista. Matosi, kad įdėta daug darbo ir šilumos. Receptai nėra kažkokie ten labai prašmatnūs, visus produktus rasit ant LT be didesnių problemų (nors dilgėlių miesto žmogui, kuris neturi kaimo, tai teks paieškot). Knyga tinka ir pradedantiems mėgėjams, ir ieškantiems įkvėpimo pažengusiems. Aš ją mėgstu pavartyt ir pasisemt idėjų (ar galiausiai išbandyt) kasdienėms vakarienėms.

Per tą laiką iš knygos išbandžiau keletą receptų. Nei vienas manęs nenuvylė. Česnakų sriuba jau yra įdėta į mėgiamų sąrašą ir gaminta ne kartą, o šitas svogūnų laiškų ir sūrio keksas taip pat dar ne kartą paįvairins mano pusryčius savaitgaliais. O dar jis labai tinka prie salotų vietoj duonos.

Reikės:
200 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
100 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos, maltų juodų pipirų pagal skonį
Dubenyje šluotele gerai permaišykite miltus, kepimo miltelius ir sūrį. Įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų.   

100 ml alyvuogių aliejaus
3 kiaušiniai
100 ml pieno
Iki vientisos masės išplakite aliejų, kiaušinius ir pieną. Maišydami tešlą pamažu suberkite  miltų mišinį. 
100 g svogūnų laiškų
50 g rūkytos šoninės

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, kubeliais supjaustykite šoninę ir sudėkite į tešlą. Viską išmaišykite. 

Kepimo formą ištempkite riebalais ir supilkite tešlą. Keksą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min.


Dūminiame aluje troškintas triušis

Prieš kelias dienas net neįtariau, kad egzistuoja toks dūminis (arba rūkytas) alus. Kažkaip atsitiktinai radau čili troškinio receptą su tokiu alumi. Pagūglinau iš pradžių angliškai, kas čia per velnias tas smoked beer yra, o po to dar ir lietuviškai, nors buvau įsitikinus, kad pas mus jo tikrai jau nebus, bet pasirodo, kad yra. Na, tai savaitgalį nupėdinau iki to taško. Maloni pardavėja sakė, kad jei mėgstat sodrų alų, tai jau jums tikrai patiks. Grįžus namo dar kartą pagūglinau. Lietuviški alaus blogeriai apie alų atsiliepė pakankamai santūriai, bet sakė, kad paragauti būtina. Man jis patiko. Ne tai kad jau ten wow, bet skanus - aiškiai jaučiasi dūmo skonis ir kvapas, kuris primena rūkytus lašinius ar tai kumpį. Kažkaip visai smagiai nuteikia. 

Pas mus prekyboj yra dvi jo rūšys - Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen ir Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen. Pirmąjį sunaudojau čili troškiniui, kur jis ten itin gerai tiko. O antrąjį naudojau triušiui troškinti, kuris taip pat labai tiko. Paskutiniu metu pamėgau pilti alų vietoj sultinio ar vyno. Tai galiu pasakyt, kad su šituo alumi gavau geriausią rezultatą. 

Šiaip tai šitas receptas turėjo būti su marsala vynu pagal Arthur Potts Dawson receptą, kurį jam davė kažkokia italė, o ši gavo iš savo motinos, o motina iš bobutės. Na, suprantat... Iš kartos į kartą perduodamas receptas, labai brangus ir kiti panašūs dvasingi reikalai. Aš pasinaudojau recepto produktų sąrašu ir vietoj vyno, kuriam atvirai šnekant pagailėjau pinigų, supyliau rūkytą alų. Ai, ir dar įdėjau šoninės. Bacon makes everything better, ar ne? 

Reikės:
100 g šoninės, supjaustytos gabaliukais
1 triušio, supjaustyto gabalais (iki 1 kg)
miltų triušiui apvolioti
šiek tiek aliejaus kepimui
3 vidutinių morkų, supjaustytų plonais griežinėliais
2 svogūnai, stambiai sukapotų
1 a. š. džiovintų čiobrelių
50 g pinijų riešutų
6 česnako skiltelės
400 ml Schlenkerla Rauchbier Weizen alaus
200 ml daržovių sultinio

Šoninę apkepinkite keptuvėje ir sudėkite į troškintuvą.

Triušį apvoliokite miltuose, nupurtykite perteklių ir iš visų pusių gerai apkepkite toje pačioje keptuvėje. Sudėkite į troškintuvą. Toliau trumpai pakepinkite morkas, kad tik šiek tiek suminkštėtų, bet dar būtų traškios. Jas suberkite į troškintuvą. 

Apkepinkite svogūnus. Juos taip pat sudėkite į troškintuvą.

Pinijų riešutus ir česnako skilteles apkepkite kartu ir suberkite į troškintuvą. Suberkite džiovintus čiobrelius. 

Į tą pačią keptuvę, kurioj viską kepėte, supilkite alų ir pakaitinkite apie 5 minutes, kol nugaruos beveik pusė skysčio. Supilkite į troškintuvą, supilkite daržovių sultinį. Troškinkite orkaitėje apie valandą 180 laipsnių temperatūroje. Mėsa turi būti minkšta ir nertis nuo kaulo.

Patiekite, aišku, su polenta. 

Skanaus!



Obuolių pyragas

Nei ruduo, nei ką, bet aš kepu obuolių pyragus, nes turiu du maišus naminių obuolių, kurie šiuo metu tikrai nebėra skanūs, pavytę ir susiraukšlėję, sultys su jais irgi ne kažką gaunas, rytiniams kokteiliams irgi nėra labai tinkami. Iš tiesų tai laukiu, kol jie supus ir tada galėsiu išmest be sąžinės graužimo. 

Pyragas yra Mary Berry, aprašytas kaip "very best apple cake". Kaip tai skeptiškai žiūriu į tuos visokius apibūdinimus geriausias, nuostabiausias ir kitoks -iausias. Nors pati ir nevengiu tokių apipūdinimų... Cha cha.... Tai va, bet pyragas yra geras. Tikrai geras. Man labai patiko. Vienas geresnių kepinių su obuoliais. 

Aš ten šiek tiek pakeičiau dalį miltų į migdolų miltus. Man jie visada n kartų pagerina kepinių skonį. Tikriausiai sakyt nereikia, kad migdolų miltus galima pasidaryt namie sumalus migdolų drožles (Tik nereikia persistengti malant, nes kitaip jau gausite riešutų sviestą, nors tai ir nėra blogai). Ir pačią tešlos maišymo eigą irgi pakeičiau, nes man visada keistokai atrodo darbo eiga - maždaug viską suverskit į dubenį ir sumakaluokit. Tai jau dariau, kaip esu pripratusi. 

Reikės:
180 g miltų
45 g migdolų miltų
2 a.š. kepimo miltelių
225 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės pastos
150 g sviesto, ištirpinto
350 g obuolių (svoris jau nuluptų ir supjaustytų gabaliukais)
25 g migdolų drožlių
cukraus pudros apibarstymui

20 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvesėliais. Perteklių iškratykite. 

Miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius suberkite į dubenį ir gerai permaišykite. 

Į virtuvinį kombainą sudėkite kiaušinius ir cukrų. Išplakite iki purios masės. Sudėkite vanilės pastą ir po truputį supilkite tirpintą sviestą. Plakite iki vientisos masės. Kombainą išjunkite. Ir medinių šaukštu maišydami po truputį supilkite miltus. Viską išmaišykite iki vientisos masės. 

Pusę tešlos supilkite į kepimo formą, suberkite obuolius į kepimo formos vidurį ir ant viršaus supilkite likusią tešlą. Jei pasirodys, kad tešlos yra per mažai ir ji nepadengia obuolių, tai čia nieko tokio. Kepant tešla išsilygina ir obuoliai gražiai pasidengia tešla. Apibarstykite migdolų drožlėmis. 

Kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 60 - 90 minučių priklausomai nuo Jūsų orkaitės. Patikrinkite su mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs, ypač jo vidurys. Jei ištraukiate sausą, tai kepinį galite traukti laukt. Šiek atvėsinkite, išimkite iš kepimo formos ir apibarstykite cukraus pudra. 

Skanaus!




  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP