Keptos ančiukų šlaunelės
Metų pabaiga - laikas, kuomet galima apmąstyt visus metus. Ką Jums atnešė šie metai? Buvo daugiau gero ar blogo? Buvo ypatingi? Ar net nepastebėjot, kaip tiesiog praslinko? Man jie patiko.
- Šiais metais sutikau puikių naujų žmonių. Susitinkam retokai, bet būna be galo smagu.
- Šiais metais iš naujo pažinau kai kuriuos žmones. Vieni nustebino maloniai, kiti - švelniai tariant, ne taip maloniai. Nuotrauką pasiskolinau Astos iš "Saulės pievos".
- Šiais metais supratau, ko noriu iš gyvenimo. Galų gale.
- Šiais metais pirmą kartą keliavau viena. Gal tai ir nieko tokio, bet man visą gyvenimą keliavusiai su kuom nors, tai buvo šis tas. Ir man patiko. Ir aš noriu dar. Ir jau planuoju kitų metų atostogas.
- Šiais metais nutiko tai, kas nutinka kitiems. Paskutinę atostogų dieną bankrutavo Star1. Naobettačiau tikriausiai esu vienintelė iš 120 keleivių, kuri nesigaili, kad taip nutiko ir yra dėkinga už dvi papildomas naktis Žironoje su tuo tarakonu.
- Šiais metais atradau naujų skonių - ledus su bazilikais, sausainius su karamelizuota šonine, garintus baklažanus, paprastus pusryčių sumuštinius su avokadu. Bet keptas brie su riešutais ir rozmarinu vis tik yra geriausias metų atradimas. Genialu tai, kas paprasta.
- Šiais metais... jei reikėtų rinkti žmogų, palikusį didžiausią įspūdį šiais metais, aišku, tai būtų Kristoffer Hovland.
- Šiais metais "eglę" papuošė gerokai prieš Kalėdas. Smagu žiūrėt į ją kas vakarą.
Tai va taip va... o 2011 bus dar geresni. Pamatysit.
--------
Reikės:
4 ančiukų šlaunelių (1,2 kg)
1 kg slyvų
2 v.š. cukraus
Marinatui:
3 v.š. medaus
2 v.š. sojos
1 a.š. maltų pipirų
1 a.š. malto anyžiaus
1 a.š. malto pankolio sėklių
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
0,5 a.š. druskos
1. Marinato ingredientus gerai išmaišome.
2. Šlauneles sudedame į maišelį, supilame marinatą ir užrišame. Su visu maišeliu dedame į šaldytuvą 24 val. Kas tris-keturias valandas maišelį vis pavartom, kad marinatas pasiskirstytų.
3. Slyvas pjauname per pusę, išimame kauliuką. Apibarstome cukrumi, užpilame marinatu nuo šlaunelių. Viską rankomis permaišome. Ant viršaus dedame šlauneles ir kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 2-2,5 val. arba kol iškepa.
4. Paragaukite slyvų padažo ir jei ko trūksta - cukraus ar sojos - įdėkit.
Tą patį galima daryti ir su visa antim. Prieš kelias savaites išbandėm. Sukapojom antį gabalais, parą marinavom, po to dar troškinom gerą valandą ir tada kepėm. Šlaunelės labiau patiko, nes jos gerokai minkštesnės.
Patiekite su ryžiais. Man skaniausia yra tiesiog be nieko.
Skanaus!
Pagal Jamie Oliver