Vištiena lavaše
Šią savaitę Elžbieta su savo obuolių štrudeliu visai apsuko man galvą, o jos vištienos lavaše trūks plyš prisireikė pasigamint. Su šiokiais tokiais pakeitimais - apie žagrenį pirmą kartą išgirdau, o kad nebereiktų papildomai daryt jokių salotų, įdėjau morkų - receptas 12 balų iš 10. Vištiena sultinga, minkšta, viršuj lavašas traškus, o apačioj minkštutėlis, o kur dar daržovės!
Jums reikės:
4 vištienos kumpelių
0,5 kg svogūnų
3 vidutinių morkų
2 lavašų
1 v.š. paprikos
1 a.š. kalendros
2 skiltelės česnako
druskos pagal skonį
alyvuogių aliejaus kepimui ir marinatui
Iš paprikos, kalendros, druskos, sutraiškyto česnako ir aliejaus padarom košelę ir ištriname kumpelius. Juos paliekam kokiam pusvalandžiui. Tada keptuvėj apkepam iš abiejų pusių.
Svogūnus supjaustome kubeliais, nebūtinai labai smulkiai ir kepame ant lėtos ugnies tol, kol jie suminkštėja. Tada sudedama per burokinę tarką sutarkuotas morkas ir jas pakepame kartu su svogūnais. Jei reikia dar įpilame aliejaus.
Išvyniojame lavašą ir į jo vidurį dedame kumpelius (vienai porcijai imkit du kumpelius, nors man vieno buvo per akis. Tarkim vienas kumpelis - moteriška porcija, o du kumpeliai - vyriška) ant viršaus sudedame daržoves, lavašą suvyniojame, apverčiame ir dedame į kepimo indą. Viršų patepame aliejumi ir kepame apie 30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!