Tarte tatin su svogūnais ir čiobreliais
Patys geriausi čiobreliai auga Nidoje. Jie kvepia pušimis ir jūra. Buvau netgi susiginčijus dėl jų. Sakė, kad tai ne čiobreliai! Ir parodė man tikrus čiobrelius. Tada jau aš sakiau, kad tai netikri čiobreliai! Ginčas liko neišspręstas. Taip ir likom su savo nuomonėm apie tikruosius čiobrelius. Aš jų pasiilgstu. Tų tikrųjų... iš Nidos.
Reikės (2 porcijoms):
apie 0,5 kg raudonųjų svogūnų
2 v.š. aliejaus
50 ml balzamiko
2 a.š. cukraus
keletas šakelių šviežio čiobrelio
žiupsnis druskos
sauja juodųjų alyvuogių
6 ančiuviai
2 lapeliai šaldytos tešlos
1. Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
2. Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir sudedame svogūnus. Uždengiame dangčiu ir kepame apie 20 minučių ant labai mažos ugnies. Periodiškai pamaišom. Nudengiame. Supilame balzamiką, cukrų, druską, čiobrelius ir viską išmaišome. Ugnį šiek tiek padidiname ir kepame dar apie 10-15 minučių. Dangčiu dengti jau nebereikia, bet nepamirštam vis pamaišyt.
3. Imame kepimo formas (apie 17 cm skersmens). Jas ištepame aliejumi. Suberiame alyvuoges ir ančiuvius. Ant viršaus sudedame keptus svogūnus.
4. Tešlos lapelius šiek tiek pakočiojame - daugiau mažiau turi būti kepimo indo skersmens. Ir uždengiame svogūnus. Užkamšom kraštus. Kepame apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
5. Ant kepimo formos uždedame lėkštę ir apverčiame.
Nužiūrėta iš čia ir čia.
Skanaus!