Brusketos su keptomis paprikomis
Vasariškas, lengvas ir be galo gardus receptas iš Y. Ottolehghi knygos "The Cookbook". Netgi sakyčiau toks keliantis priklausomybę. Noriu jo dar. Ir dideliais kiekiais. Ir su baltu vynu. Ir ant jūros kranto. Nors ne... Ten smėlis tarp dantų girgždės. Užtektų ir Neries pakrantės prie Baltojo tilto.
Reikės:
2 raudonų paprikų
2 geltonų paprikų
2 v. š. aliejaus
žiupsnis druskos
Marinatui:
60 ml alyvuogių aliejaus
2 v. š. balzamiko acto
2 v. š. vandens
1 a. š. muskovado cukraus
4 šakelės šviežio čiobrelio lapelių
1-2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Kepintos mėgiamos duonos riekelių
Papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir nupjaukite baltąją dalį. Supjaustykite stambiomis juostelėmis. Sudėkite į kepimo skardą, užpilkite aliejumi, užbarstykite šiek tiek druskos ir viską išmaišykite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 35 min., arba kol suminkštėja.
Iškepusias paprikas sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele. Taip lengviau nulupsite odelę. Kuomet paprikos atvės, nulupkite odelę. Išsiskyrusių sulčių neišpilkite. Supilkite viską į marinatą.
Visus marinato produktus gerai išmaišykite dubenėlyje ir užpilkite ant paprikų. Palikite marinuotis bent 30 minučių. Dėkite ant paskrudintos duonos riekelių.
Taip paruoštas paprikas galima šaldytuve laikyti iki 5 dienų. Bet netikiu, kad kas nors tiek laiko ištvertų jų nesuvalgęs.
Skanaus!