Vištos sparneliai su aštriu padažu
Veikiama tik moterims suprantamo noro "ką nors nusipirkti" perėjau per amazoną ir bookdepository. Rezultatas – ant stalo guli trys naujos knygos iš wishlist‘o: Marco Pierre White „The Devil in the Kitchen“, M. F. K. Fisher "The Gastronomical ME" ir Nigel Slater „The Kitchen Dairies II“. Dvi beletristikos ir viena receptų knyga. Iki M.F.K Fisher dar nepriėjau, bet Marco prisiminimai man labai patinka.
Myliu Nigel Slater. Labai, labai. Jis toks... Na, tiesiog mielas. Ir rašo jis labai mielai - ramiai ir iš lėto. Jo TV laidos irgi tokios pačios - ramios ir lėtos. Ir jo receptai be galo mieli ir savi. Dabar vakarais skaitau ir renkuosi, ką gaminsiu.
Iš pirmosios "The Kitchen Diaries" turiu vieną mėgiamiausią receptą – keptus kiaulienos šonkaulius (kurių recepto kažkodėl bloge nėra), o iš šitos, regis, bus vištos sparneliai su aštriu padažu – lipnūs, saldūs ir aštrūs. Vienu žodžiu – niam. Receptas yra lengvai pakeistas.
6-8 vištos sparnelių (priklausomai nuo dydžio)
Marinatui:
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. sojos
1 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. žuvies padažo
1 skiltelė česnako, sutraiškyta
1 v. š. cukraus
Padažui:
3 v. š. žuvies padažo
6 v. š. vandens
3 v. š. ryžių acto
5 v. š. cukraus
Nago dydžio imbiero gabaliukas, labai smulkiai supjaustytas
0,5 – 1 čili, labai smulkiai supjaustytas
0,5 citrinos sulčių
Vištienos sparnelius supjaustykite į tris dalis.
Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užpilkite juo sparnelius. Palike pasimarinuoti mažiausiai valandai, o geriausia per naktį.
Visus padažo ingredientus supilkite į puodelį ir užvirkite. Virkite tol, kol padažo lieka apie trečdalį kiekio, o pats padažas yra sutirštėjęs. Palike atvėsti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, sudėkite sparnelius į kepimo indą ir kepkite apie 25 minutes, arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa. Iškepusius sparnelius išdėkite į lėkštę ir dar karštus apipilkite padažu.