Toad in the hole
Kaip šitas patiekalas vadintųsi lietuviškai neturiu žalio supratimo. Bet tai yra ne kas kita kaip Jorkšyro pudingas su dešrelėmis. Paprastai taip ir yra gaminamas, bet žurnale Vegetarian living užmačiau su prieskoninėm žolėm, pomidorais ir svogūnais. Na, ir su vegetariškom dešrelėm, aišku. Tai va, šiek tiek pakeičiau prieskonius, vegetariškas dešreles į kiaulienos, o pomidorus į morkas. Ir išėjo visai puikus ir sotus patiekalas.
Regis, per Jamie's Great Britain rodė šį Jorkšyro pudingo receptą. Tai pagal jį aš gaminu ir daugiau galvos nebesuku dėl tešlos recepto. O receptas yra labai paprastas. Visų produktų proporcijos yra vienodos: miltai, pienas, kiaušiniai - 1:1:1. Labai lengva adaptuoti ir keisti pagal poreikį.
2 porcijos:
4 kiaulienos dešrelės
1 vidutinė morka, supjaustyta plonais griežinėliais
1 vidutinis svogūnas, supjaustytas stambiomis riekelėmis
šviežių prieskoninių žolelių: šalavijo ir rozmarino
2 česnako skiltelės
1 a. š. pankolio sėklų
3 v. š. aliejaus
Tešlai:
150 ml pieno
150 ml miltų
3 dideli kiaušiniai
žiupsnis druskos
Kiaulienos dešreles sumaišykite dubenyje su daržovėmis, prieskoniais ir aliejumi. Išdėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes, kol dešrelės gražiai apskrunda, o morkos suminkštėja.
Į dubenį supilkite pieną, sudėkite kiaušinius, suberkite miltus ir mikseriu viską gerai išplakite.
Ištraukite iš orkaitės dešreles. Supilkite tešlą ant viršaus ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, arba kol paviršius gražiai paruduoja.
Skanaus!