Sūrio sausainiai
Nebus jokios įžangos, nes galva ir taip šiandien zvimbia nuo durnų minčių apie gyvenimo prasmę, o dar diena tokia nei šiokia, nei tokia išpuolė. Ir net prieš pusvalandį suvalgytas šokoladinis keksiukas jos nepataisė. Kaip tyčia nusipirkau ne pirmo šviežumo. Na, būna dienų lyg tyčia, ar ne?
190 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g. tarkuoto "Džiugo" sūrio
Įvairių prieskonių - džiovintų svogūnų, rozmarino, pankolio, itališkų žolelių mišinio. Iš principo galit naudot tokius, kokius mėgstat.
Kambario temperatūros sviestą sumaišom su tarkuotu sūriu. Įmušam kiaušinį. Ir pamažu iš pradžių maišant, o vėliau jau minkant suberiame miltus. Gerai išminkom tešlą ir suformuojam iš jos "dešrą", kurią įsukam į maistinę plėvelę ir paliekam šaldytuve 6-8 valandas.
Šaltą "dešrą" supjaustome maždaug 1 cm storio gabalėliais. Dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Sausainių viršų pabarstome prieskoniais.
- Pirmą kartą kepant rekomenduoju pabandyt įvairius prieskonius. Man labiausiai patiko su svogūnais ir rozmarinais, nors ir kiti buvo skanūs. Ir kitą kartą prieskonius įmaišyčiau į tešlą.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10-12 minučių. Kai gražiai paruduoja, galima jau traukti lauk. Sausainius būtinai palikit atvėsti ir tik tuomet perdėkit į lėkštę.
Skanaus!
Šaltinis - žurnalas "Gastronom" Nr. 05 (2010)