Maltos jautienos sriuba
Nu, tu kurmi, kurmi... amžino įšalo žemėj gyvenam. Ne kitaip. Viena draugė, gyvenanti Londone, giriasi - pas mus šiandien +16... Tik pamanykit. O pas mus šiandien -10. Kita draugė, išvažiavusi ten pat pas seserį, facebook'e deda nuotraukas su žydinčiais krokais. O mes... O ką mes? Pas mus -10. Dar trečia, reziduojanti Ispanijoj, irgi be didelio sąžinės graužimo rodo prikritusių apelsinų perteklių po medžiais, o dar ten mandarinų rūšių visokiausių skaniausių yra, o ir tuoj migdolai žydės. O pas mus... Pas mus -10.
Žinau... Kalčiausios čia yra Užgavėnės. Šiemet išpuolusios itin vėlai. Per kovo 8-ąją. Šiaip tai ganėtinai juokinga. Kažkuriam iš vyriškų blog'ų buvo pastebėta - ar bus etiška deginti didžiakrūtę šiaudinę moterį per kovo 8-ąją, a?
Reikės:
600 ml vandens
1 svogūno
300 g maltos jautienos
1 vidutinė morka
1 nedidelė raudona paprika
1 nedidelė geltona paprika
1 indelis konservuotų pupelių
1 indelis smulkintų pomidorų
1 v. š. rūkytos paprikos
1 a.š. kakavos
pusė čili pipiro (arba pagal skonį)
šviežiai maltų pipirų
druskos pagal skonį
kelios šakelės petražolių
1. Į puodą su verdančiu vandeniu sudedame maltą jautieną, supjaustytus svogūnus ir prieskonius. Verdame 15 minučių.
2. Sudedame supjaustytas morkas ir dar paverdame 10 minučių.
3. Tuomet sudedame juostelėmis supjaustytas paprikas, čili ir pomidorus. Dar verdame 10-15 minučių arba kol daržovės išverda. Baigiant virti sudedame pupeles ir verdame dar kelias minutes.
4. Įdedame druskos pagal skonį.
Skanaus!