Gruzija su Borjomi #02



Visi žinom, kad Gruzija labai didžiuojasi savo vynu. Ir ne veltui. Manoma, kad būtent Gruzijoje prasidėjo vyndarystė. Iki šiol yra išlikęs unikalus vyno gamybos būdas - vynuogės yra laikomos moliniuose ąsočiuose (qvevri). Jie gali būti nuo kelių litrų iki 8 tonų talpos. Gruzijoje auginama per 500 vynuogių rūšių. 

Todėl tikriausiai neatsitiktinai trečią dieną Borjomi atstovai mus nuvežė į Kachetiją (Kakheti), garsėjančią vynais. Norėčiau dar visai pakeliaut po šitą regioną ir aplankyt daugiau vyno ūkių


Kažkaip visai spontaniškai išėjom pasivaikščiot po kaimą. Nieko nenustebinsiu pasakydama, kad pažintis ten užmegzti labai lengva. Žmonės lengvai bendraujantys, beveik visi yra kažkada buvę Vilniuje, ar turi pažįstamų, kurie ten buvo, ar galiausiai tarnavo armijoje kartu su lietuviais. Be galo svetingi - sulaukėm kvietimo netgi ir pernakvot, buvom pavaišinti vaisiais. 


Radom duonos kepyklą. Tiksliau paprastą medinį kioską, kuriame kepama duona. 


Grįžę vėlai naktį dar spėjom pasigrožėt naktiniu miestu. 


Na, o paskutinę dieną buvo ekskursija po Tbilisį su gide. Šiaip tai važiuokit į Gruziją greičiau, kol jie neatrestauravo visos savo šalies. Šiuo metu Tbilisis yra virtęs didžiule statybos aikštele. Aišku, tam įtakos turi spalio pradžioj vyksiantys rinkimai. Miestas kontrastingas - nuo  lūšnų iki modernių pastatų. Po kokių 5 metų Tbilisio tikriausiai jau nebus galima atpažinti, jei jie ir toliau tokiu tempu viską remontuos.  





  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP