Marmurinis keksas su mėtomis
Sakiau, kad mėtų nemėgstu, bet dabar biški gal persigalvojau. Persigalvojau tai jau šiek tiek anksčiau, kuomet paragavau šaltos pipirmėčių arbatos. Nuuu... Kažkaip visai labai patiko. O šitam kekse jos irgi taip jau maloniai tą gomurį nuteikia. Reiks pradėt pipirmėčių arbatą gert, o ir nervams, sako, gerai.
Reikės
(formos plotis - 22 cm, aukštis - 10,5 cm):
265 g miltų
1 1/4 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
170 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
4 dideli kiaušiniai
1/2 a. š. vanilės ekstrakto
120 ml pieno
1/4 a. š. mėtų ekstrakto*
100 g baltojo šokolado
100 g juodojo šokolado
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
Mikseriu išplakame sviestą iki purumo (apie 3 minutes). Suberiame cukrų ir dar plakame 2-3 minutes. Po vieną įmušame kiaušinius. Kiekvieną kartą gerai viską išplakdami. Supilame vanilės ekstraktą ir vėl šiek tiek paplakame.
Miltus suberiame per tris kartus, o pieną supilame per du, t.y. beriame trečdalį miltų, išplakame. Supilame pusę pieno, išplakame. Ir vėl miltai, pienas ir miltai.
Garų vonelėje ištirpiname baltąjį ir juodąjį šokoladus (Aišku, atskirose vonelėse). Šiek tiek atvėsiname.
Tešlą padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį įlašiname mėtų ekstrakto ir ištirpinto baltojo šokolado. Viską išmaišome. O į kitą dalį įmaišome juodąjį šokoladą ir taip pat išmaišome.
Formą ištepame sviestu ir apibarstome miltais. Miltų perteklių iškratome. Ir dedame vieną šauktą juodos tešlos, o kitą šaukštą baltos.
Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusantros valandos. Taip yra parašyta knygoje. Aš kepiau 180 laipsnių apie 45 minutes. Bet žiūrėkit, aišku, pagal savo orkaitę.
* Mėtų ekstrakto, jei neklystų, ant LT nėra pirkti. Jį keičiau mėtų tinktūra, kurią pardavinėja vaistinėse. Jos kaina yra beveik 5 Lt.
Šaltinis Dorie Greenspan "Baking".