Obuolių vyne troškintas triušis
Geresnio derinio nei triušis su polenta tikriausiai nėra (Man regis, kad jau kartojuosi, bet bala nematė). Tai su ja ir patiekite. Recepto atskirai neduosiu, manau, kukurūzų košę išvirt mokėsit ir taip. Tik pabaigoj neužmirškit įmesti sviesto ir įberti tarkuoto kietojo sūrio. Geriausiu atveju parmezano, tačiau kuo puikiausiai tinka ir mūsų džiugas. Dar ten gerai dera šiek tiek gorgonzolos ir sauja kapotų šviežių bazilikų. Šitą iš Mindaugo esu nužiūrėjus.
Įkvėpimas iš R. Ničajienė "Sezoninė virtuvė" ir BBC good food.
Reikės:
100 g džiovintų slyvų
brendžio užpilti slyvoms
2 v. š. rudujo cukraus
1 triušio, jau sukapoto gabalais
aliejaus kepimui
2-3 vidutinės morkos, supjaustytos stambiais griežinėliais
1 svogūnas, supjaustytas stambiomis riekelėmis
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
kelios šakelės šviežio čiobrelio
šakelė šviežio rozmarino
šakelė šviežio rozmarino
1 lauro lapas
300 ml obuolių vyno (naudojau Vorutos obuolių vyną)
300 ml vištienos sultinio, arba obuolių sulčių (bandžiau abu būdus. Veikia taip pat gerai)
Į brendį suberkite cukrų ir išmaišykite. Užmerkite slyvas kokioms 3-4 valandoms.
Triušį apkepkite troškintuve ant aliejaus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda (Dar triušį galite prieš tai apvolioti miltuose). Apkepusius triušio gabalus išimkite ir atidėkite į šoną. Ten pat apkepkite visas daržoves kokias 4-5 minutes. Supilkite brendį nuo slyvų. Palaukite, kol šiek tiek nugaruos alkoholis. Išmaišykite. Grąžinkite triušį atgal su visom išsiskyrusiomis sultimis, jei tokių bus. Sudėkite prieskonius, įberkite druskos pagal skonį. Supilkite vyną ir sultinį/obuolių sultis. Pilkite pagal poreikį. Skysčiai turi apsemti beveik viską.
Kepkite 150 laipsnių temperatūroje 2 val. Triušis turi būti minkštas ir lengvai nertis nuo kaulo.
Padažas. Visą skystį iš troškintuvo perpilkite į keptuvę. Kaitinkite ant didelės ugnies, kol išgaruoja apie 70-80 proc. skysčio. Tai trunka apie 10-15 min.
Skanaus!