Crumble su vaisiais ir riešutais
Aną dieną bestovėdama eilėje atkreipiau dėmesį, kad prieš mane perka alų, už manęs irgi perką alų. Dar toliau stovintys irgi perka alų ir čipsus, čipsus ir alų. Pasijutau gan keistai ten stovėdama su pienu, dribsniais ir jogurtu. Tik vėliau supratau, kodėl eilėj vieni vyrai, o pravažiuojančių mašinų tik viena kita. Et, mano meilė krepšiniui išblėso kartu su A. Karnišovo karjeros pabaiga. Per olimpiadą Atlantoje keldavausi 3 ar 4 valandą ryto tam, kad pažiūrėčiau į A. Karnišovą tiesiogines rungtynes. O dabar... dabar esu visiškai abejinga. Prieš atostogas labiau neramina Star1 nesąmonės su sirgaliais nei rungtynės tarp lietuvių ir dar kažko.
Kaip išverst tą crumble? Trupinuotis? Trupininis pyragas? Kartais kalbininkai dirba ne ten, kur reikia. Velniam reikėjo tyčiotis iš risotto pavadinant jį daugiaryžiu, ryžiais su įvairiomis daržovėmis ar ryžių apkepu (?!), nors vis tik yra palikta ir adaptuota forma rizotas. Kas yr visai gerai. Tik nesupratu, kodėl visi įsikibo į tą daugiaryžį? Pvz., smoothie gan paplitęs vertimas yra glotnutis. Na, atsiprašau, bet tai koks jums čia glotnutis? Visai nenustebčiau, jei žodis bus gimęs supermamos forumo platybėse. Šiuo atveju visai sutinku su vlkk.lt, kurie siūlo sakyti (tirštas) vaisinis kokteilis.
Reikės:
115 g miltų
100 g šalto sviesto
100 g cukraus
apie 700 g vyšnių, persikų ir nektarinų
100 g mėgiamų riešutų (surinkau visokius riešutų likučius)
1. Iš vaisių išimame kauliukus. Persikus ir nektarinus stambiai supjaustome.
2. Pirštais sutrupiname miltus su sviestu. Įmaišome cukrų ir riešutus (Riešutus dar galite šiek tiek pakepinti).
3. Kepimo indelius ištepame sviestu, sudedame vaisius, ant viršaus užberiame trupinius.
4. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20-15 minutes, kol viršus gražiai paruduoja, o vaisiai pradeda gražiai pukšėti.
Skanaus!
Šaltinis "Australian good taste" 2010/June
Kaip išverst tą crumble? Trupinuotis? Trupininis pyragas? Kartais kalbininkai dirba ne ten, kur reikia. Velniam reikėjo tyčiotis iš risotto pavadinant jį daugiaryžiu, ryžiais su įvairiomis daržovėmis ar ryžių apkepu (?!), nors vis tik yra palikta ir adaptuota forma rizotas. Kas yr visai gerai. Tik nesupratu, kodėl visi įsikibo į tą daugiaryžį? Pvz., smoothie gan paplitęs vertimas yra glotnutis. Na, atsiprašau, bet tai koks jums čia glotnutis? Visai nenustebčiau, jei žodis bus gimęs supermamos forumo platybėse. Šiuo atveju visai sutinku su vlkk.lt, kurie siūlo sakyti (tirštas) vaisinis kokteilis.
Reikės:
115 g miltų
100 g šalto sviesto
100 g cukraus
apie 700 g vyšnių, persikų ir nektarinų
100 g mėgiamų riešutų (surinkau visokius riešutų likučius)
1. Iš vaisių išimame kauliukus. Persikus ir nektarinus stambiai supjaustome.
2. Pirštais sutrupiname miltus su sviestu. Įmaišome cukrų ir riešutus (Riešutus dar galite šiek tiek pakepinti).
3. Kepimo indelius ištepame sviestu, sudedame vaisius, ant viršaus užberiame trupinius.
4. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20-15 minutes, kol viršus gražiai paruduoja, o vaisiai pradeda gražiai pukšėti.
Skanaus!
Šaltinis "Australian good taste" 2010/June