Triufeliai su levandom ir kardamonu
Ar žinot, jog gegužės 6-oji yra diena be dietų? Tai ta gražia proga galima pasigamint ko nors antidietiško, pvz., kad ir triufelių. Gaminau juos jau senų seniausiai, bet va ... bėda ta, kad jų persivalgiau ir ilgą laiką į tą pusę žiūrėt nebegalėjau :)
Receptas tai kažkoks miksas iš visur. Proporcijos iš žaidimų aikštelės, levandų triufelius užrodė Ieva, o su kardamonu kažkur pati radau. Tik nebeatkapstau nuorodos.
300 g juodojo šokolado
200 ml grietinėlės
0,5 a.š. levandų
0,5 a.š kardamono sėklų
kakavos apvoliojimui
smulkintų riešutų apvoliojimui
Šokoladą ir grietinėlę dalinau per pusę - atskirai levandų ir kardamono triufeliams. Taigi imam po 150 g šokolado ir po 100 ml grietinėlės. Ant mažos ugnies užvirinam grietinėlę, suberiam levandas (smulkintas kardamono sėklas) ir palaikom uždengtas apie 30 minučių. Tuomet levandas (kardamono sėklas) nukošiame ir vėl pakaitiname grietinėlę, sudedame šokoladą ir maišydami ištirpiname. Maišome tol, kol masė tampa vientisa. Masei atvėsus, ją dedame į šaldytuvą 4 valandoms arba laikom per naktį.
Tuomet kabiname šaukštu sustingusią masę ir rankomis formuojame rutuliukus. Levandų triufelius voliojau kakavoje, o kardamono - smulkintuose riešutuose.
Skanaus!
10 komentarai:
tobuli receptai, tobulas fotografijos..
man labai patinka :)
ak....
pusę valandos grožiuosi šiom trapiom nuotraukom...
GIRLIA,EGIDIJA, ačiū :)
GAMYKLELE, tikrai smagu, jog kažką įkvepiu gaminti :) Ačiū :
SAULĖS PIEVA, :)))
ką jau čia, ir mane grožis pavergė ;)
ale puodukai kokie!
IEVA, aš tas nuotraukas nurašiau prie ne itin vykusių. O dabar jūs čia jas taip giriant.
Tuos puodukus dovanų gavau prieš kelis metus :)
Dailumėlis. Levandų iš viso nesu ragavus, įdomiai.
DirŽ, verta pabandyt. Man patiko :) Tik kaip man Ieva sakė - svarbu nepadaugint, nes gausis muilas :)
baisiai gundo isbandyti !
isduokite paslapti - kur randate levandu ?
toma, levandas pirkau čia http://www.aliejus.com/ :) Tik pasikartosiu - nepadaugink jų :)
Rašyti komentarą