Makaronai su moliūgų padažu
Buvo atostogos, buvo ir pražuvo. Po to sekė poatostoginė depresija. Visai natūralu, ar ne? Ji beveik visada lydi po atostogų. Darbe sakė, kad man negalima važiuot atostogaut. Galbūt. Bet krūva popierių ant darbinio stalo...Ak! Ruduo kaip niekada gražus, o rytai tiesiog kvapą gniaužia.... Šiaip gyvenu puikiai - kaip ten kažkas dainavo - noriu lėėėkt, noriu skriiiist. Dar noriu naujai gerų ir teigiamų pokyčių. Sako, jei nori, tai ir gauni. Na, o kol kas naujas skonis - moliūgų padažas makaronams.
Reikės:
apie 1,4 kg moliūgų
1 česnako galvutė
2 vidutiniai svogūnai
5-6 šalavijo lapeliai
100 ml grietinėlės/pieno
druskos, šviežiai maltų pipirų
1. Moliūgus supjaustome gabaliukais, svogūnus perpjauname į keturias dalis, sumetame česnakų skilteles. Užpilame šiek tiek aliejaus ir druskos. Viską permaišome rankomis ir sudedame į skardą. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
2. Palaukiame, kol daržovės atvės. Tuomet česnakus išlaupome, o nuo moliūgų nupjauname žievę. Viską susmulkiname smulkintuvu.
3. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame susmulkintus šalavijus. Lengvai apkepame. Sudedame moliūgų košę* (300 ml) ir įpilame grietinėlės/pieno (apie 100 ml). Nuolatos maišome, kol užverda.
4. Patiekiame su makaronais ir užbarstome kietu tarkuotu sūriu.
Konservatoriams (čia ne mano terminas. Dalios) nerekomenduoju, bet mėgstantys naujoves ir netikėtus skonius - pabandykit. Man patiko.
* Moliūgų košės išeina ganėtinai daug. Todėl parašiau tą kiekį, kurį sunaudojau padažui. Iš likusios košės galit a) padaryti sriubą; b) smulkinti mažesnį kiekį ir likusią dalį tiesiog suvalgyti - labai skanu.
Idėja nužiūrėta iš čia.
Skanaus!
Reikės:
apie 1,4 kg moliūgų
1 česnako galvutė
2 vidutiniai svogūnai
5-6 šalavijo lapeliai
100 ml grietinėlės/pieno
druskos, šviežiai maltų pipirų
1. Moliūgus supjaustome gabaliukais, svogūnus perpjauname į keturias dalis, sumetame česnakų skilteles. Užpilame šiek tiek aliejaus ir druskos. Viską permaišome rankomis ir sudedame į skardą. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
2. Palaukiame, kol daržovės atvės. Tuomet česnakus išlaupome, o nuo moliūgų nupjauname žievę. Viską susmulkiname smulkintuvu.
3. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame susmulkintus šalavijus. Lengvai apkepame. Sudedame moliūgų košę* (300 ml) ir įpilame grietinėlės/pieno (apie 100 ml). Nuolatos maišome, kol užverda.
4. Patiekiame su makaronais ir užbarstome kietu tarkuotu sūriu.
Konservatoriams (čia ne mano terminas. Dalios) nerekomenduoju, bet mėgstantys naujoves ir netikėtus skonius - pabandykit. Man patiko.
* Moliūgų košės išeina ganėtinai daug. Todėl parašiau tą kiekį, kurį sunaudojau padažui. Iš likusios košės galit a) padaryti sriubą; b) smulkinti mažesnį kiekį ir likusią dalį tiesiog suvalgyti - labai skanu.
Idėja nužiūrėta iš čia.
Skanaus!
11 komentarai:
Labai panašia sudėtim ryt žadu gaminti Beatos sriubą :) tikiuosi tikrai bus skanu, nes termiškai apdoroto moliūgo dar neragavau. Shame on me :)
Indre, tikrai bus skanu. Pamatysi :)
Myliu tokį rudenį, kokį pagavai savo nuotraukose :)
Man atrodo, kad rudens aš nemyliu, bet tas - nuotraukose - tiesiog nuostabus. Truputį liūdnas, bet toks jaukus...
vaaau,tavo nuotraukos kaip visada nuostabios! o ir recepta isbandysim, 3 kg pumpkinas laukia nesulaukia savo eiles:) F.
Mmm... Apsiseilėjau (inlove), labai vertas grieko tavo ruduo :)
Ką tik išbandžiau...nuostabiai skanu...ačiū už receptą ;)
Vakar bandėm, kaip visad, moliūgai labai skanu. Dėkui už puikią vakarienę :)
grazu.... :) o ir skanu turetu but :)
išmėginom! tiesa, man buvo kiek per.. švelnu, bet šeimyna liko patenkinta.
Jul, aha, jis toks švelnus. Gal kokio aštresnio prieskonio reiktų tada, jei jau trūko. Bet aš kai nesu aštrumo mėgėja, tai man buvo pats tas :)
Rašyti komentarą