Linco sausainiai
Linco sausainiai (Linzer cookies) kilo nuo Linco pyrago (Linzertorte), kuris yra vienas žinomiausių Austrijos desertų ir yra klasikinis šventinis receptas Austrijoje, Vengrijoje, Šveicarijoje ir Vokietijoje. Pavadinimas kilęs nuo Austrijos miesto Linco. Ir tai yra seniausias pyrago receptas pasaulyje.
Reikės:
100 g migdolų miltų (arba tiesiog maltų migdolų)
230 g miltų
1/2 a.š. cinamono
žiupsnis druskos
200 g sviesto
120 g cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto (neturėjau, tai naudojau vanilinį cukrų)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos žievelė
120 ml džemo
cukraus pudros pabarstymui
1. Dubenyje sumaišome miltus, cinamoną ir druską.
2. Kitame dubenyje išsukame sviestą su cukrumi iki purumo. Tuomet įmaišome vanilinį cukrų, trynius ir nutarkuotą citrinos žievelę.
3. Suberiame migdolų miltus. Išmaišome ir suberiame miltus. Išminkome tešlą. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų, bet turi minkytis. Tad jei trūksta miltų, dar įdėkit šiek tiek. Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve bent jau valandai.
4. Iškočiojame tešlą apie 0,5 cm storio. Spaudžiame įvairias formeles. Sausainius padaliname per pusę. Viena pusė bus kaip pagrindas, o kita - sausainių viršus. Šiuose su mažesne formele išspaudžiame dar vieną figūrą.
5. Kepame 180 C temperatūroje 12-14 minučių.
6.Dabar berašydama receptą supratau, ko nepadariau... Va, kas būna, kuomet neperskaitai iki galo. Kol sausainiai vėsta, džemą šiek tiek pašildome. Leidžiame atvėsti. Tuomet ant sausainių tepame džemo ir uždedame ant viršaus kitą dalį. Šiek tiek paspaudžiame. Apibarstome cukraus pudra.
- vietoj migdolų miltų, kurie yra ganėtinai brangūs, galit imti migdolų plokšteles ir jas sumalti. Čia mane Emilija paprotino po laiko. Arba galite patys blanširuoti migdolus ir juos sumalti.
- Tikėjausi kažko įspūdingesnio, bet antrą kartą vis tiek kepčiau. Tik kepsiu pyragą, o ne sausainius.
Pagal Joy of Baking
Skanaus!
Reikės:
100 g migdolų miltų (arba tiesiog maltų migdolų)
230 g miltų
1/2 a.š. cinamono
žiupsnis druskos
200 g sviesto
120 g cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto (neturėjau, tai naudojau vanilinį cukrų)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos žievelė
120 ml džemo
cukraus pudros pabarstymui
1. Dubenyje sumaišome miltus, cinamoną ir druską.
2. Kitame dubenyje išsukame sviestą su cukrumi iki purumo. Tuomet įmaišome vanilinį cukrų, trynius ir nutarkuotą citrinos žievelę.
3. Suberiame migdolų miltus. Išmaišome ir suberiame miltus. Išminkome tešlą. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų, bet turi minkytis. Tad jei trūksta miltų, dar įdėkit šiek tiek. Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve bent jau valandai.
4. Iškočiojame tešlą apie 0,5 cm storio. Spaudžiame įvairias formeles. Sausainius padaliname per pusę. Viena pusė bus kaip pagrindas, o kita - sausainių viršus. Šiuose su mažesne formele išspaudžiame dar vieną figūrą.
5. Kepame 180 C temperatūroje 12-14 minučių.
6.
- vietoj migdolų miltų, kurie yra ganėtinai brangūs, galit imti migdolų plokšteles ir jas sumalti. Čia mane Emilija paprotino po laiko. Arba galite patys blanširuoti migdolus ir juos sumalti.
- Tikėjausi kažko įspūdingesnio, bet antrą kartą vis tiek kepčiau. Tik kepsiu pyragą, o ne sausainius.
Pagal Joy of Baking
Skanaus!
6 komentarai:
Man tokie sausainiai - iš dviejų sluoksnelių su džemu viduryje - visada buvo ir tebėra vieni iš gražiausių ir jaukiausių :)
Šiaip tai taip. Man ir tokie patinka :) Bet aš tikėjausi kažko panašaus į marcipanines žvaigždutes iš "Šviežių bandelių". Tai šiek tiek nusivyliau.
Nuotraukos, kaip iš saldžios pasakos :)labai užsimaniau tokių sausainėlių...
labai jaukios nuotraukos, taip ir norisi puodelio arbatos ir sausainėlio šalia
Man labai šventiškai šie sausainiai atrodo, žadu ir aš kepti :)
Labai skanūs išėjo sausainiukai. Šiandien dar kartelį kepsiu.
Rašyti komentarą