RiverSide. Rudens/žiemos meniu
Praeitą penktadienį Eglę iš Žaidimų aikštelės ir mane antrą kartą šiemet RiverSide pakvietė paragauti jų naujojo rudens/žiemos meniu. Meniu labai rudeninis ir žvėriškas, t.y. valgiaraštyje atsirado nemažai žvėrienos, o desertai tokie labai jau cozy - karamelė, šokoladas ir riešutai.
Iš karto pasakau, kadangi tai buvo toks kaip ir tasting meniu, tai mūsų porcijos buvo sumažintos per pusę, nes jei būtumėm valgiusios po pilną porciją, tai greičiausiai ties sriuba ir būtumėm baigusios savo pietus. Realiai porcijos yra dvigubai didesnės.
Taigi, ką siūlo RiverSide šiam šaltajam metų periodui:
Užkandžiams ragavome minkštutėlį briedienos karpačo su vyšniniais pomidorais, kinkanais, rukola, kaparėliais, balzamiko padažu ir parmezanu. Prisipažinsiu, kad karpačo iki šiol nebuvau ragavusi. Ir jis buvo mano must try sąraše. Labai patiko.
Toliau ragavome sriubą, kuri tiesiog kvepia rudeniu - trinta, kreminė ir labai švelnaus skonio voveraičių sriuba su rūkyto oto gabaliukais. Mmm... pabandykit į tokią ar panašią švelnią sriubą namie įdėt kokios nors rūkytos žuvies. Įsitikinsit patys, koks tai yra puikus akcentas (Kaip tik šią savaitę įdėsiu šiuo metu mano mėgiamiausią sriubą su rūkyta lašiša). Ir prie sriubos buvo patiektas springrolls'as su moliūgu - traški išorė, minkštas ir švelnus vidus. Spėju, kad jis gali būti padarytas iš lietinių tešlos ir moliūgų košės, nors gal ir klystu. Kaip ten bebūtų, jis yra žiauriai geras ir skanus. Ir prie sriubos be galo tiko.
Pagrindinis patiekalas buvo stirnienos kepsneliai su daržovėmis. Ir labai gardžiu, sodraus skonio kadagio uogų padažu. Ou mai.... Neišpasakytas kepsnelių minkštumas. Kažkada labai, labai seniai turėjau po šmotą stirnienos ir šernienos. Ir iki šiol puikiai atsimenu tą guminę ir nesukramtomą žvėrieną, nors marinavom kelias paras. O čia tiesiog viskas ištirpo burnoj.
Na, ir mūsų ilgus ir smagius pietus vainikavo puikus desertas su karamele, lazdyno riešutais ir vaisiais.
Darbe žadėjau, kad grįšiu apie 13 val.... hmm.... parsiradau tik apie 14 val. Gerai, kad nieko nebuvo, tyliai įsliūkinau ir apsimečiau, kad sėdžiu savo darbo vietoje jau nuo 13 val. Bet pasidalinau virtuvės šefo dovanotais keksiukais, kurie nuo mano darbo stalo greit išnyko.
7 komentarai:
įspūdinga:)
Sužavėjo viskas, bet labao norėčiau gauti pyrago receptą, atrodo labai labai skaniai :)
Įdomu būtų pamatyti, kaip jūs ten visi ragautojai atrodote - aplink jus karpačiai tik sukasi, o jūs su bloknotukais, parkeriukais, fotoaparatais :)
Idealu! Visomis prasmėmis :)
Jurga, kuris patiekalas labiausiai patiko?
Mindaugai, kadangi mano patirtis su žvėriena iki šiol buvo ne kokia, tai stirniena paliko įspūdį dėl savo minkštumo :) Ir tas springrolls'as nustebino.
labai skanios nuotraukos :)
Rašyti komentarą