Perlinių kruopų sriuba

Kai klausimus uždavinėja BBC Good Food - A question to divide the nation – what goes first when making a cuppa? Milk before tea or tea before milk? - 276 pasisakymai šiuo klausimu! Angliokai feisbuke mikliai pasidalino į dvi stovyklas. Atsirado tokių, kurie iš viso pareiškė - no milk. Really? Aš tai pavyzdžiui toj stovykloj, kuri rėkia - tea before milk + sausainis, arba du, o geriau cieli trys. Kodėl pati nežinau. Tiesiog įprotis šliūkštelėti šiek tiek pieno į arbatą. Be to, taip galima lengviau reguliuoti pieno kiekį. Juk geriam arbatą su pienu, o ne pieną su arbata. Labai seniai tą patį rašė ir George Orwell

Tikriausiai dabar turėčiau papostinti kokį sausainių receptą? Bet ne... Bus sriuba. Žiema juk. Šalta. O kas gali geriau sušildyti nei lėkštė sriubos. Šiltos ir sočios. 







2-3 porcijos:
100 g perlinių kruopų
4 vištos sparneliai
1 litras vandens
1 vidutinis svogūnas
sviesto kepimui
3 mažos morkos
kelios petražolių šakelės
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį 
grietinės sriubai pagardinti

Perlines kruopas užmerkiame 4 valandoms, o geriausiai per naktį. 

Į puodą įpilame vandens, sudedame sparnelius. Verdame ant mažos ugnies apie valandą laiko. 

Svogūną supjaustome ir pakepiname ant sviesto, kol suminkštėja. Morkas supjaustome griežinėliais. 

Išvirusius sparnelius išimame iš sultinio. Nuimame nuo kaulo. Jei reikia, didesnius mėsos gabaliukus susmulkiname. Sudedame atgal į sultinį. Tuo pačiu sudedame kepintus svogūnus ir morkas. Įberiame druskos ir baltųjų pipirų.

Perlines kruopas perplauname kelis kartus. Nupilame vandenį ir sudedame į puodą. Verdame apie 30-40 minučių, arba kol išverda. 

Pagardiname smulkiai sukapotomis petražolėmis ir grietine. 

Skanaus!

Adaptuota iš Gastronom, 11/2008.




6 komentarai:

Citrina ir bulvė 2012 m. vasario 12 d. 19:37  

Tokia namiška ir mamiška sriuba :) Puiki. Niam. :)
P.S. Man irgi pirma arbata, paskui pienas. Ir sausainis. Arba ekleras :)

Milda 2012 m. vasario 12 d. 21:13  

Oi ne, nepatinka man pienas arbatoj :) Labai neusuintegruota esu šituo klausimu! :)

Jura 2012 m. vasario 12 d. 21:20  

Orwell reference - respect! ;) Gera arbata tikrai menas, o gera sriuba dar didesnis menas. Ir ši atrodo labai vykusi :) Abu dalykai labai tinka sušąlusiai sielai nuraminti (tiesiogine ir perkeltine prasme).

Unknown 2012 m. vasario 12 d. 22:44  

Aha, skani. Perlinės kruopos yra nepelnytai pamirštos.
P.S. Tu mano draugė tada :D

Milda, neteisinga tu kažkokia :D Jau tiek metų Londone, o vis dar negeri arbatos su pienu :)

Jura, taip, taip, taip... Ir dėl arbatos, ir dėl sriubos :)

egidija 2012 m. vasario 13 d. 15:51  

aš irgi prie tų kurie "no milk" rėkia. vaikystėje tėtis atgrasė girdydamas arbata su kondensuotu pienu (na kai cukrus pasibaigia, o užsaldinti reikia).

O vat vyras tik su pienu geria. ir ją taisau visada "tea before milk".

gerulė sriubytė... o dar ir su višta - antigripinas...

Unknown 2012 m. vasario 14 d. 08:54  

Tai sakai arbata su kondensuotu pienu? :) Hmm... Jaučiu, kiek per saldu turėtų būt, nors reiktų paragaut pradžiai.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP