Tagliatelle su bobausiais
Nevalgau neaiškių grybų, t.y. kas ne baravykai, lepšiai ir voveruškos, tas neįeina į mano valgomų grybų sąrašą. Ir turguj net galvos nepasukdama pražygiuoju pro visokias lietuviškai nekalbančias bobutes, pardavinėjančias kažkokius grybus. Bet šiemet užkliuvau už Renatos bobausių su grietine. Pagalvojau, kad vis tik gal verta išbandyti. Keista, bet ta bobulytė rusiškai sakė, kad pati nevalgo šių grybų. Tik renka ir pardavinėja.
SVARBU. Bobausiai yra nuodingi grybai. Juose esanti veiklioji medžiaga giromitrinas gali sukelti apsinuodijimą. Pagūglinkite ir pamatysite, kas gali nutikti apsinuodijus. Taip pat nuodingi yra ir garai, kurie atsiranda verdant grybus. Būkite atsargūs ir vėdinkite patalpą. Tinkamai paruošus grybus, juos galima valgyti be baimės.
Grybus būtina virti 2-3 kartus po 15 minučių. Kiekvieną kartą vandenį išpilkite ir pakeiskite švariu. Taip pat jokias būdais nenaudokite vandens, kuriame virė grybai. Į vandenį išsiskiria visi nuodai, todėl viską išpilkite lauk.
2 porcijoms reikės:
1 litro bobausių
1 svogūno, smulkiai supjaustyto
gabaliuko sviesto kepimui
200 ml riebios grietinėlės
šviežių čiobrelių
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
200 g šviežių tagliatelle
Bobausius nuplaukite. Užvirinkite puodą vandens ir sumeskite grybus. Virkite 15 minučių. Vandenį išpilkite. Vėl užvirkite vandenį su grybais, virkite 15 minučių, vandenį išpilkite. Ir dar kartą viską pakartokite iš naujo. Grybus nukoškite. Nuplaukite šaltu vandeniu ir palikite sietelyje nuvarvėti.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūną. Kepkite tol, kol svogūnai suminkštėja ir pasidaro permatomi.
Bobausius perpjaukite per pusę ir sudėkite į keptuvę. Įdėkite čiobrelių, druskos ir pipirų. Pakepkite kelias minutes.
Išvirkite tagliatelle pagal instrukciją. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir 1-2 minutes dar viską pakepkite.
Skanaus!
9 komentarai:
Vandenį, kuriame virė grybai, naudokite bendradarbių vaišinimui.
Neprisišnekėk :P :D
Įspėtas = ginkluotas :)
įkišiu savo trigrašį;)
nuodingas grybas maždaug 60proc žmonių. Jei esate jautrus MMH, tuomet nuodingas, jei ne - tai ne. Ir iš esmės tuomet tikrai tikrai verta tiesiog iš anksto paragaut nedidelį gabalėlį nuvirtą - jei nieko, tai nieko. O virinimas per penkis vandenis... Kam rizikuot?
gerumėlis, škias. Kaip prancūzų pamokos?
Nu, žinok, ne kažką. Iš pradžių grupsas nesusirinko, o po to aš vis pati pamiršdavau, bet aš vis kažkaip apie tai prisimenu vis :) Gal reiks vasarai paieškot ko nors.
Na, gaila gi, kad taip. Vasarą turėtų jie kokius intensyvius kursus organizuoti. Kaip iš manęs kažkada pasišaipė kolegė, kai ėmiausi tokių - prancūzų kalba per 20 dienų ;)
Išmokai ką nors? :D
Man ir šiek tiek gaila, bet iš dalies pati kalta, kad nepasiieškojau kitų. Nes nu kažkaip gi pamiršdavau vis.
skaičiuoti iki šimto :D (ir dar šį bei tą). Škias, viskas priklauso nuo Motivation :)
Na, bet už tai gerumėlių bloge sukuri. kažin, ar tik čia nėra didesnė pridėtinė vertė ;)
Rašyti komentarą