Burokėliai su baklažanu ir tunu
Burokėliai niekada nebuvo daržovė number one mano virtuvėje. Greičiau jie visada vilkosi kažkur sąrašo gale. Ir lengvai ant vienos rankos pirštų suskaičiuočiau retai gaminamus patiekalus su jais - barščiai, šaltibarščiai, silkė pataluose ir tikriausiai tai būtų viskas.
Retkarčiais lietuviškuose tinklaraščiuose vis pasirodo įdomių receptų su burokėliais. Pvz., Dangiškų migdolų burokėlių salotos su braškėmis, apelsinais ir medumi - skamba be galo pikantiškai. Burokėlis ir braškės?! - kažkas neįtikėtino. Kažkada išbandžiau puikias burokėlių su tunu ir šparaginėmis pupelėmis salotas . Tačiau šiandien burokėlis buvo pakylėtas į visai kitą lygį mano akyse :) Metai dar tik prasidėjo, bet tikrai galiu pasakyt, kad tai mano metų atradimas.
Jums reikės:
2 didelių burokėlių
1 svogūno
1 baklažano
1 obuolio
skardinės tuno
1 v.š. acto
druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus kepimui
Supjaustome svogūnus kubeliais, burokėlius sutarkuojame per burokinę tarką. Sudedame į keptuvę, įpilame acto ir uždengę troškiname apie 20-30 minučių. Kol troškinasi burokėliai, baklažaną supjaustome riekelėmis ir sausai pakepiname keptuvėje. Į jau bebaigiančius troškintis burokėlius sudedame keptą baklažaną ir dar šiek tiek pakepame. Tada sudedame skiltelėmis supjaustytą obuolį, įdedame druskos, pipirų pagal skonį ir ant viršaus uždedame tuno.
Skanaus!
Šaltinis - www.moteris.lt
3 komentarai:
Man burokėliai taip pat buvę nebuvę. Per šventes iki šiol burokėlių mišrainės net nepaliečiu, nors su kepta vištiena - labai mėgstu :)
Taviškes salotas mielai išbandyčiau vien dėl dievinamo tuno - jis čion viską, mano akim, pataiso :))
Ooooo, pagaliau radau:) Taip ir įtariau, flickr'e žiūrėdama į maisto nuotraukas, kad blogą gal turi:) Įsidėk blogo nuorodą į flickr'o profilį:)
Duonos ir žaidimų, tunas čia kažkaip itin tiko. ir baklažanai labai tiko :) Šiandien dar radau bruschetta's su burokėliais. Reikės pabandyt :)
Loreta, įsidėsiu ir smagu, kad apsilankei :)
Rašyti komentarą