Žuvienė
Visai neplanavau šio įrašo, bet sriuba išėjo jau tokia... na.. tokia skani ir kvapi, kad negaliu nepasidalinti. Vakar pirmą kartą pjausčiau upėtakio filė (taip, taip, nepraleidau vieno tinklo akcijos :) ) Po mano pjaustymų ant kaulų dar visai padoriai liko žuvies. Sumečiau į puodą kaulus, uodegą, galvą ir išviriau sultinį, o šiandien beliko išvirti turėtas daržoves.
Jums reikės:
1 morkos
1 svogūno
1 paprikos
skardinės pomidorų be odelių
5-6 v. š. ryžių
druskos, pipirų, poros lauro lapų, kario ir čili miltelių
Nelabai net ir yra ką rašyti... Į sultinį sumetam pjaustytas daržoves, ryžius ir prieskonius. Čili nereikėtų padaugint, turi būti tik šiek tiek aštru. Virti apie 30 min. Pagardinti galima grietine. Aš paprastai pilu pieno.
Skanaus!
2 komentarai:
Kiek šeimininkių, tiek ir receptų :) Maniškis prašo, kad užbalinčiau lydytu sūreliu, bet tada jau jokios druskos į sriubą nededu. Šiaip skanu labai.
Su pomidorai žuvienės nesu virusi, tik troškinti juose žuvį mėgstu. Ir kaip aš nepagalvojau? :)
Su lydytu sūreliu pirmą kartą girdžiu :)reiks kada pabandyt. O pieną pilu greičiau iš praktinių paskatų - nereikia laukt, kol atšals sriuba :)o ir šiaip retai perku grietinę.
Rašyti komentarą