Sumuštiniai su karamelizuotais obuoliais ir sūriu

       Vieną dieną gyvensiu nuosavam name, turėsiu šiltnamį su pomidorais ir auginsiu ranunkulus. O saulėtais savaitgalio rytais sėdėsiu terasoj ir gersiu kavą su daug pieno ir daug cukraus... ir dar kepsiu sumuštinius. Va tokius:

Reikės:
1 supjaustyto skiltelėm obuolio
1 v.š. sviesto
1 v.š. cukraus
geras žiupsnis cinamono
čedario sūrio
sumuštinių duonos

       Ištirpiname sviestą keptuvėje. Suberiame cukrų ir cinamoną. Kaitiname, kol viskas užverda. Sudedame pjaustytus obuolius ir pamaišydami verdame viską apie 5 minutes. Tuomet imam duoną, dedam plonai supjaustytą sūrį, ant viršaus dedam obuolius, vėl sūrį ir vėl duoną. Laimingieji kepa papini keptuve, o paprasti mirtingieji - sumuštinių keptuve.

Skanaus!
      







21 komentarai:

Kristina 2010 m. balandžio 17 d. 19:05  

turėsi Tu tą namą, tą šiltnamį ir tą keptuvę..:))
skamba skaniai..:) norėčiau pas Tave gyventi :))

Egle 2010 m. balandžio 17 d. 19:19  

Ranunkulus lietuviškai - vėdrynai :) dar esu girdėjus kad juos burbuliais vadina :)
Pačios nuostabiausios gėlės. Jei kada bus mano vestuvės, tai puokštė bus tik iš šitų gėlyčių :)

Kaip visada viskas čia pas tave puikiai :)

Unknown 2010 m. balandžio 17 d. 19:37  

Kristina, :))) kai gyvensiu tame name, pasikviesiu tave sekmadienio pusryčių :)bet su manim gyvent nenorėk - aš bjauri :)

Egle, aha, nuostabios gėlės. Todėl vienam PC buvusios akcijos negalėjau praleist. Pardavinėjo po 5 lt.
Man net nežinau, kuri puokštė būtų gražiau - ar iš jų, ar iš bijūnų.

Loreta 2010 m. balandžio 17 d. 20:19  

Jurga, o kur pirkai tuos vėdrynus? Mačiau Ermitaže Žiežmarių gėlių, bet tokie labai pavargę buvo...Reik man jų labai:D O bijūnai mmmm kaip gražu:)

Unknown 2010 m. balandžio 17 d. 20:33  

Čia ir Žiežmarių. Pirkau Šiaurės miestelyje hyper RIMI :) arba dar mačiau Konarskio turgelyje, bet po 8 lt.

Loreta 2010 m. balandžio 17 d. 21:14  

Ačiū, reiks nuvažiuoti į turgelį:)

Anonimiškas 2010 m. balandžio 17 d. 22:20  

Per vestuves rinkausi tarp dviejų rūšių gėlių: vėdrynų ir bijūnų :) Pasirinkau pastaruosius dėl didelių žiedų, nuostabaus kvapo ir patvarumo. Nesigailėjau :)

Nostalgiškos nuotraukos, tokios naminės ir kvepiančios kaimu :)

Beje, prisivežiau lentųųų šiandie iš sodo :)))

Unknown 2010 m. balandžio 18 d. 10:13  

Duonosirzaidimu, aš vieną kartą kažkur buvau mačius tokią puokštę. Uf, iki šiol stovi akyse - ten buvo iš įvairių bijūnų ir prasiskleidusių, ir pusiau prasiskleidusių, ir dar visai bumbulų. Labai, labai gražu buvo. Tavo ir tokią įsivaizduoju.

Tai lauksim foto su nauju background'u :))

Anonimiškas 2010 m. balandžio 18 d. 13:01  

Jurga, būtent tokia ir buvo - švelniai šampaninių fantastiškų burbulų ir žiedų :) Vėliau, tiesa, beveik visi prasiskleidė, nes labai šilta diena buvo, bet efektas - nepakartojamas. Beje, kokia problema buvo jų rasti, nepatikėsi :) Vien rožiniai, o man trūks plyš reikėjo šviesių.. Išgelbėjo Kalvarijų turgus - priešpaskutinės dienos rytą laksčiau, kol radau bobulytę, nupirkau visus :) O vėdrynų visam Vilniuj floristė apskritai nerado, vat.

Nuotraukų ant backgroundo bus :) Tik saulės reik...

ieva 2010 m. balandžio 18 d. 18:36  

Jurga, jau kai tavo namas stovės, o sode šiltnamis su pomidorais - brūkštelk adresą ;)aš su papini keptuve atvažiuosiu :)

Dovilė 2010 m. balandžio 18 d. 21:05  

taip visos nori pas tave į svečius ir kaip kitaip kai tokia svajonė - mano mintys skaitant irgi tik apie tokius pusryčius ir sklandė... o gėlės nuostabios:)

Unknown 2010 m. balandžio 19 d. 10:53  

DirŽ, mmm... gražu turėjo būt :)

ieva, ieva, aš tau tai dar priminsiu :D Pažadu :)

Dovile, och, kiek vėdrynų gerbėjų pasirodo yra :)

julė 2010 m. balandžio 25 d. 11:21  

kaip pas tau šilta, šviesu ir pavasariška, negaliu.

sumuštinių keptuvas an primena duonkepę - pas mumis jis naudojamas periodais. išsitrauki, porą savaičių pasidžiaugi, ir vėl metams į skladuką (arba mūsų atveju, į virtuvės spintelę. giliai giliai.).
būčiau dar lietuvoj - bėgčiau ir kepčiau. bet tom dviem savaitėm visiškai tinklaraščių neskaičiau, ir tik dabar lietuvišku žodžiu galvą gaivinu :)

Unknown 2010 m. balandžio 25 d. 16:16  

Va, va... turiu aš labai gerą pavyzdį nelabai naudojamo ir nelabai reikalingo daikto namie - sumuštinių keptuvas. Aš jį ir taip pat naudoju. Kartais kai prisimenu ištraukiu ir vėl įkišu ilgam. Bet iš principo gerai, kad jis yra :)

O tu gali kept ant keptuvės sausai :) Tik paspaust gal reiktų su kuom nors nors kažkiek.

julė 2010 m. balandžio 25 d. 17:52  

aha, skaičiau thekitchn kažin kur pasakojimą, kaip studenčiokai lygintuvu mėgino grilinti sumuštinį.
prisiminiau, kad mano culinary crush numeris nežinau_kuris (kaip gerai su ta virtualybe - už poligamiją niekas neteisia) alton brown gamino grilled cheese sandwich : įkaitino dvi sunkias keptuves, sumuštinis kepamas vienoj, spaudžiamas kita.

bet eik sau, man tavo įdaras taip super skaniai žiūrisi. šitokią idėją ir kokiems orkaitiniams pyragėliams panaudoti galima, tik kad valgyti karštutėlius reikėtų dėl to sūrio.

Unknown 2010 m. balandžio 25 d. 20:46  

Arba mažesniu dangčiu paspaust galima :)

Mhm, todėl man ir patinka čedaris, nes taip gerai lydosi :)

Anonimiškas 2010 m. rugpjūčio 21 d. 13:25  

ar tik man taip pasirodė, ar išties, sumuštinių duona yra perpjauta išilgai pusiau? nes labai plonytė nuotraukose atrodo... :)

Unknown 2010 m. rugpjūčio 21 d. 19:40  

Oi, ne :) Tik gal taip atrodo :)

Sima 2010 m. gruodžio 3 d. 13:31  

Labai labai patiko: išbandžiau ir kartosiu tikrai dar ne vieną rytą ;)

Unknown 2012 m. lapkričio 11 d. 16:14  

Pagaliau prisiruošiau šiandien pabandyti, labai labai patiko ir pritiko sekmadieniniams pusryčiams. Neturėjau tik čederio sūrio, jo lengvo aitrumoir trūko, bet vistiek, skanu buvo ir su Vilkyškių Olandiškuoju.
Ačiū už puikų receptą :)

Ramunas 2014 m. rugpjūčio 22 d. 10:54  

Pabandykit siuos sumustiniu su baltu varskes suriu vietoj fermentinio ir obuolius pakeiskit bananais. Taip pat labai skanu.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP