Duona su rozmarinais
Pradžia turėjo būti visai kitokia... bet va, Žiupsnelis įdėjo nuostabių sausainių receptą, kuriuos tikrai kepsiu, nes be galo be krašto mėgstu riešutinius saldumynus, bet aš ne apie tai... o apie jos prašymą, kad dar dvi savaites palaikytumėm tokį orą... Aš žinau, ateis Asta iš Saulėtos virtuvės (Dabar suprantu iš kur toks blog'o pavadinimas!) ir sakys mielai, mielai mes palaikysim :D Bet aš tai žinok nelabai. Tiksliau visai nenoriu. Ne, ne, ne ir dar kartą ne... Dabar 18.40 val., už lango pavėsyje +33 laipsniai, mano užpakalis prilipęs prie kėdės, o katinai neprieštarauja laistomi vėsiu vandeniu! O žuvys akvariume iš viso nesuprantu kaip gyvena, nes kažkuriais metais per panašius karščius jos išdvėsė.
Duonkepės vienas privalumų yra tas, kad įdėjus minimaliai darbo (kas itin aktualu per tokius karščius, kai bet koks judesys reikalauja pastangų) gali išsikepti duonos. Valgyt tai juk vis tiek norisi.
Reikės:
180 ml vandens
2 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
1 v. š. aliejaus
1 v. š. smulkiai sukapoto šviežio rozmarino (aišku, galima ir džiovinto, bet kai ant palangės auga, nuodėmė nenaudot būtų)
4 v.š. tarkuoto džiugo sūrio
5 v. š. džiovintų svogūnų
2 a. š. sukapoto česnako
2 puodeliai miltų
1 1/2 a.š. sausų mielių
1. Sudedame visus produktus ta eilės tvarka, kuri nurodyta recepte.
2. Pasirenkam baltos duonos programą (1).
3. Pasirenkam pageidaujamą apskrudinimą, svorį 500 g.
4. Spaudžiam startą ir po trijų valandų mėgaujamės šviežia duona.
Skanaus!
Duonkepės vienas privalumų yra tas, kad įdėjus minimaliai darbo (kas itin aktualu per tokius karščius, kai bet koks judesys reikalauja pastangų) gali išsikepti duonos. Valgyt tai juk vis tiek norisi.
Reikės:
180 ml vandens
2 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
1 v. š. aliejaus
1 v. š. smulkiai sukapoto šviežio rozmarino (aišku, galima ir džiovinto, bet kai ant palangės auga, nuodėmė nenaudot būtų)
4 v.š. tarkuoto džiugo sūrio
5 v. š. džiovintų svogūnų
2 a. š. sukapoto česnako
2 puodeliai miltų
1 1/2 a.š. sausų mielių
1. Sudedame visus produktus ta eilės tvarka, kuri nurodyta recepte.
2. Pasirenkam baltos duonos programą (1).
3. Pasirenkam pageidaujamą apskrudinimą, svorį 500 g.
4. Spaudžiam startą ir po trijų valandų mėgaujamės šviežia duona.
Skanaus!
18 komentarai:
Oi Jurga, klausyk, o gal darom mainus? Atvažiuok į Londoną po balas pabraidyt, gal tada norėsis grįžti? Žinok taip nyku čia, šlapia, šalta, vėjuota...
Nuotraukos, kaip visada, nuostabios!
Laukiu atsiliepimų apie sausainius ;-)
Milda, mielai susikeisčiau vietom :) Tikrai. Nes toks karštis mane iš proto baigia išvaryt jau :(
skaniai skamba.. norėčiau paragauti, rozmarinas duonoje gerai skamba :)
Anksčiau buvau tragiškai nepakanti orams. Pykdavau, rėkdavau - 25 C man jau būdavo baisiau nei tikra dykuma. Pagyvenus /pabuvus/ pasimokius Sardinijoj, viskas apsivertė aukštyn kojom - 'nebeima nervas' nei kai šalta, nei karšta. Totalus DZIN. Nors su Ieva mes nusprendėm, kad mum geriausias yra 'sweater weather' :))) Tai dėl manęs, ačiū už dėmesį, karščių gali ir nebūti. Ir išvis, vasara - pats bjauriausias iš visų 4 metų laikų :D
Rozmarinas - welcome anytime. Kada man spėt pasivaidenti eteryje su duonkepe???
Kristina, sakyčiau pabandyk, bet tikriausiai po tos nesėkmės jau iš viso duonos nebandysi? :)
Egle, man ir pats geriausias oras yra "sweater weather". Man reiktų išmokt nebesipiktint dėl karščio, nes juk aš nieko negaliu pakeist, nebent išvažiuot mėnesiui į Nordkapp :D
Laukiu tavo bandymų su duonkepe ;)
Paantrinsiu Žiupsneliui - kas gali būti baisiau nei rugpjūčio mėnesį +14 su lietumi?? (Liukse dabar būtent tiek) Dabar tikrai mielai migruočiau atgal Lietuvon. Kita vertus, kai nesinori laukan kišti nosies, daug gaminam. Išmėginom net orecchiette :)
P.S. O duona su rozmarinais nuostabi. O dar kad greitai pasigamina... Tikriausiai ir aš pradėsiu galvoti apie duonkepę :)
Bulve, mielai susikeisčiau vietom ir su tavim :D Man ima atrodyt, kad pas mus amžiams liks +33 :)) Bet baigiam zvimbt apie orą, geriau pasakok apie orecchiete :))) Kaip ten jums pavyko juos vyniot? Tikiuos, geriau nei man :)
Jurga, amžinai tikrai nebus. Juk vos už poros savaičių - oficialus ruduo..:(
Jurga, mūsuose nuo +17 iki +20, apniukę dažniausiai, lyja, kone, kasdien, bet man taip gera kvėpuot ir nekaist!Visi burbuliuoja, o man - svajonių oras :)
ale koks kaviniukas tavo sipatiškas!
Žiupsneliui, tai karščius bandot išlaikyt, o kokį orą man "dabosit" gruodį? :)
Žiupsneli, man jau gerai. Šiandien, vakar - idealus oras :)
Ieva, jei bus kaip pernai, tai ruošiam -20 :))) Darysim susitikimą gruodį, a? Piknikas neišeis, bet... :)
Jurga, o tu kai kepei išimdavai tą minkymo veleną prieš kepimą? Aš tai neišėmiau, bet tada apačia labai negražiai išsidrasko. Instrukciją kiek skaitau, tai nepagaunu kada jau ten prasideda kepimo procesas, kad prieš jį spėt išimt...
Indre, aš jo neišiminėjau :) išsidraskydavo ir man, bet taigi apverti ir nesimato :)))
Eik tu sau, Jurga! :D Gaila, kad taip pavėluotai aš čia užmačiau šitą tavo įrašą, nu bet ačiū labai už gerą nuoširdaus juoko dozę :D Taaaaip, aš myliu saulę ir šilumą, čia jau visiem aišku tikriausiai :)) Bet! Aš ne už 33 visgi, o už kokius... 27. Kiaurus metus! :)) Prašau. Ačiū :)
Duona fantastiška - alpstu kaip noriu, bet esu tikra, kad man jau nebeliko, et. Pasidžiaugsiu bent puikiomis nuotraukomis, o! :))
Ai, dar P.S. Piktinkitės merginos dėl to karščio, nesikuklinkit. Pamatysit, kiek keiksmų saulėtoj virtuvėj bus žiemą :D
O kokią duonkepę turit, jei ne paslaptis? Ar patenkinta?
Jūrate, ten electrolux'as buvo davęs išbandyt duonkepę keliom savaitėm. Bet pirkčiau tuo atveju, jei turėčiau šeimą ir porą vaikų, kurie tą duoną valgytų. Dabar man jos nelabai reikia, bet daiktas tikrai geras. Man patiko.
Ai, čia "iš po" foodblogerių dienos? :) Mąstau ir aš, kad reikia kokia nebloga proga užsisakyti dovanų, juo labiau, va Jurga čia visokių skanybių prideda... :)
Taip, visai nebloga dovana būtų :)
Rašyti komentarą