Nektarinų džemas su kava

J: Tau geriau kava padaryta skaniai ar su meile, bet neskaniai?
K: Ką? Apie ką Tu čia?
J: Na, toks klausimas. Atsakyk, prašau.
K: Man geriausia, kai gera kava yra gerai padaryta. O ar su meile, ar ne - man nelabai rūpi, ypač kai kavą perku Coffee inn, Vero Coffee ir t.t.. Ten meilės sunku tikėtis. Išdurnėjai?
J: Nea. Toks klausimas buvo vienoj FB grupėj. Ir ten dabar dalis svaigsta, kad iš meilės pagaminta kava yra skaniausia <…> Bet tai kokios mes cinikės, jokios romantikos.
K: Ne. Jeigu meilė yra svarbiausias ingredientas, velniam mėtyt pinigus kavai? Pili vandens ir meilės.
J: Bet joms gi faina, kad jos gali tuom mėgautis, o mes ne.
K: Kuo?? Mylimo žmogučio prisilietimais prie kavos puodelio? Veu...
J: Na va, joms užtenka, kad kava būtų pagaminta su meile. Nesvarbu, kad bus be pieno ir cukraus... ir ir ir joms to užteks… Ne nu, mes tikrai cinikės.
K: Ne cinikės. Tiesiog yra tam tikras amžius, kai nebeatrodai juokingai, o kai kurios to amžiaus arba brandos laipsnio nepasiekia.
J: Tai sakai, kad mes subrendusios?
K: Taip. Labai. Ir mes šauktukų nenaudojam savo emocijoms reikšti. Tai irgi brandos požymis.

       Tai tiek apie kavą ir meilę.


       Greičiausiai tai jau paskutinis džemas. Na, nebent pamatysiu kokį nerealų džemą/uogienę ar konfitiūrą. Dariau šiek tiek pakoregavus. Jei norit originalaus recepto, prašom pas La Perla

Reikės:
800 g nektarinų (svoris jau be kauliukų)
300 g uogienių cukraus
7 v.š.citrinos sulčių
5 v.š maltos kavos

1. Nektarinus susmulkiname blenderiu. Galit labai smulkiai, galit tik šiek tiek. Žodžiu, kaip tik širdis geidžia.
2. Sudedam į puodą nektarinus, supilame cukrų, citrinos sultis. Viską gerai išmaišome.   
3. Iš audinio ar marlės iškerpame kvadratą. Supilame kavą ir už kampų suėmę surišame į maišelį, kurį įkišame į nektarinus.  
4. Paliekame viską dviem valandoms.
5. Po dviejų valandų ant didelės ugnies nektarinus užverdame (nepamirštam nuolatos maišyti) ir dar paverdame 4 minutes. Nukeliame nuo ugnies ir išpilstome į jau paruoštus stiklainius.

Skanaus!

19 komentarai:

Egle 2010 m. rugpjūčio 25 d. 21:37  

Blyn, jūs pavarot. Skaitau ir juokiuos. Ciniškoji mano pusė (kurios manyje yra koks 70%) išlenda i prunkščia man čia palei ausį :D

>>Ir mes šauktukų nenaudojam savo emocijoms reikšti. << Ir dar šaukŠtukų :DD

Unknown 2010 m. rugpjūčio 25 d. 21:45  

Egle, na, taip mes jau tokios :))) bet aš ilgai galvojau, ar daryt copy paste :D Tariausi su K ir toji pasakė - rodyk :D

Egle 2010 m. rugpjūčio 25 d. 21:57  

Teisingai. Ne visi gyvena tarp vėjyje plazdančių užuolaidų. A-ne?

Unknown 2010 m. rugpjūčio 25 d. 22:06  

Aha :D bet joms lengviau nei man su tokiu požiūriu į gyvenimą :D

Egle 2010 m. rugpjūčio 25 d. 22:11  

Nu ne. anyje gyvena dalis tokios plazdennčios, tai patikėk... tikrai nėra lengviau. Veikiau atvirkščiai, cinikams - 1 000 000 kartų paprasčiau. Ir netgi, sakyčiau, įdomiau.

Unknown 2010 m. rugpjūčio 25 d. 22:17  

Manai, kad įdomiau? :D Kartais aš ir plazdedu, bet labai trumpai :)))

Inga 2010 m. rugpjūčio 25 d. 23:02  

Meilėms ir seilėms skirtos arbatos.
Kava ciniška pati savaime.

K 2010 m. rugpjūčio 26 d. 08:20  

:)))

Unknown 2010 m. rugpjūčio 26 d. 08:45  

Insolente, supranti, arbata irgi yra gan pretenzingas reikalas :) Ten ir vien meilės ir seilių neužtenka :)

K, ;)

ieva 2010 m. rugpjūčio 26 d. 09:15  

nu, moterys, nežinau kaip ten su kava ir meile, bet kai aš gaunu fOntastišką kavos puoduką, tai būnu "pagatava" išbučiuot barista :)

Jurga, jei mėgsti surius visokius, tai daryk nesaldų vyšnių "čatnį". Anas labai neromantiškas - saldumo nerasta :)
Jei sumastysi daryt, tai reikalauk recepto ;)

Unknown 2010 m. rugpjūčio 26 d. 09:24  

ieva, aš manau, kad barista tiesiog moka gerai paruošti kavą. Su teisingom proporcijom ir pan. Ir tada tikrai būna labai miela ir smagu. Bet jei gauni kažkokį birzgalą, nors ir su neva įdėta daug meilės, nu soris, bet manęs tai neveikia :D

Dėl "čatnio" jau siunčiu laišką iki pareikalavimo :))

ieva 2010 m. rugpjūčio 26 d. 09:51  

šventa tiesa, jog nėr blogiau nei birzgalas vietoj kavos! žinai, aš, ko gero, muštis eičiau tokiu atveju :) "tough love", tsakant :)

tuoj siunčiu receptą!

Citrina ir bulvė 2010 m. rugpjūčio 26 d. 11:20  

:)) aš norėčiau ir meilės, ir kavos, jei taip galima :) O jei reikia rinktis, tai pirmąjį "birzgaliuką su meile" lengvai suraukus nosytę akseptinčiau, bet antrojo jau gal eičiau gamintis pati :)
Klausimėlis apie receptą. Ar kava džeme jaučiasi? Truputį ar labai?..

Unknown 2010 m. rugpjūčio 26 d. 11:45  

ieva, ačiū, gavau :) gaminsiu tikrai :)

Citrina ir bulve, arba variantas - suvadovaut taip, kad pagamintų taip, kaip reikia TAU :))
Taip, kavos skonis lengvai jaučiasi. Bet jau aromatas to džemo nuo kavos...mmmm... pasaka.

Citrina ir bulvė 2010 m. rugpjūčio 26 d. 11:55  

Viskas. Gaminsiu. Noriu. :)

P.S. Suvadovavimo variantas labai tinkamas :D

girlia 2010 m. rugpjūčio 31 d. 09:30  

o kokia išeiga iš tokio kiekio? :)

Citrina ir bulvė 2010 m. rugpjūčio 31 d. 14:00  

Jurga, susiruošiau gaminti šį džemą ir iškilo klausimėlis. Ar džemą virti kartu su kavos maišeliu ar jį prieš tai ištraukti?..

Citrina ir bulvė 2010 m. rugpjūčio 31 d. 18:08  

Iš originalaus recepto jau supratau, kad reikia virti kartu su maišeliu :)

Unknown 2010 m. rugpjūčio 31 d. 18:25  

girlia, man išėjo trys stiklainiai. Šitas (0,5l) ir dar du. Va, tokie http://savaitgaliorendezvous.blogspot.com/2010/07/baklazanu-ir-juodojo-sokolado.html.

Citrina ir bulve, nespėjau atsakyt :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP