Ottolenghi soba makaronai su baklažanais ir mangu
Nežinau, ar galima spręsti apie visus kitus patiekalus išbandžius tik vieną, bet... yra kaip yra. Naujas dievas - Ottolenghi. Viskas prasidėjo nuo nuotraukų, kurias pamačiau Papillon blog'e. Wow. Tai turi būti išbandyta. Ir kuo greičiau. Kažkada manęs klausė, kaip renkuosi receptus, kuriuos gaminsiu. Va, taip va. Paprastai. Man užtenka gražių nuotraukų. Nors yra, aišku, dar krūva visokių niuansų.
Bet grįžtam prie recepto. Soba noodles yra labai gerai, keptas baklažanas irgi super. Padažas - saldu, aštru ir rūgštu. Viskas gerai subalansuota irgi super. Mangas suteikia gaivos. Kalendra su baziliku prie tokių à la rytietiškų patiekalų irgi tinka idealiai. Tik svogūnas man ten kažkaip ne itin. Galit jo nedėt. Žodžiu, tikrai puikus receptas, kuris mano namuose bus gaminamas dar ne kartą.
Reikės (6 porcijoms):
120 ml ryžių acto
40 g cukraus
1/2 a. š. druskos
2 sutraiškytos česnako skiltelės
1/2 susmulkinto šviežio čili (naudojau čili dribsnius)
1 a. š sezamų aliejaus
1 laimo sulčių ir tarkuotos žievelės (naudojau citriną)
220 ml saulėgrąžų aliejaus
2 baklažanai, supjaustyti 2 cm kubeliais
250 g soba makaronų
1 prinokęs mangas, supjaustytas 1 cm kubeliais
40 g baziliko lapelių, sukapotų
40 g kaledros, sukapotos
1/2 raudonojo svogūno, labai plonai supjaustyto
1. Pirmiausia pasidarome padažą. Į puodelį supilame actą, cukrų ir druską. Maišydami pakaitiname apie minutę iki ištirpsta cukrus. Nukeliame nuo ugnies. Sudedame česnaką, čili ir sezamų aliejų. Leidžiame atvėsti. Ir tada supilame laimo sultis ir suberiame tarkuotą žievelę.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame baklažanus. Kepiau per kelis kartus. Kai tik baklažanai iškepa, sudedame juos ant dvigubo vienkartinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
3. Makaronus išverdame pagal instrukciją. Nupilame vandenį ir gerai perplauname po tekančiu šaltu vandeniu. Labai gerai nupurtome vandens perteklių. Ir leidžiame šiek tiek apdžiūti ant švaraus virtuvinio rankšluosčio.
4. Dideliame dubenyje makaronus sumaišome su padažu, mangu, baklažanais ir puse prieskoninių žolelių.
5. Salotoms leidžiame "pailsėti" 1-2 valandas. Prieš tiekdami į stalą sudedame likusias prieskonines žoleles.
Skanaus!
Šaltiniai čia, čia ir čia.
8 komentarai:
Aš šitą receptą iš papillon kaip tik irgi vakar išsisaugojau, planuoju artimu metu išbandyti
plaktukai, būtinai bandyk :) Man labai, labai patiko.
Och, kaip seilė nutįso! Baklažanai gėris, būtinai bandysiu
niam niam , kaip skaniai atrodo :)
o LT yra tokiu makaronu? ir kur?
Siga, yra pirkti didžiuosiuose PC. Būna padėta arba prie eko prekių, arba prie egzotikos. Arba dar būna ekologiškose parduotuvėse :)
Be viso to, ką FB prikomentavau, sakau: man šitame patiekale atradimas buvęs mangas+baklažanas. "Niekad nebūčiau pagalvojusi", tikrai.
jule, mhm derinys itin vykęs. Apskritais jos yra labai, labai vykusios :)
Rašyti komentarą