Imbierinio vyno pyragas

      Dar vienas receptas su imbieriniu vynu. Kaip pagrindą ėmiau Deivido anyžinį pyragą. Šiaip eksperimentams labai puikus receptas. Galvoju dar apie vieną variantą su juo. Žiūrėsim, kas išeis. Jei pavyks, pasidalinsiu. 
       O dabar apie šį pyragą. Eksperimentas nenuvylė, nors tikėjausi aštrumo nuo imbiero. Bet šiaip dešimt balų  iš dešimties galimų - minkštas, purus, švelnaus skonio ir su lengva citrinos rūgštele. 


Reikės (Visi produktai kambario temperatūros, forma 8x27 cm):
175 g miltų (405D)
60 g migdolų miltų
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
120 g sviesto (82%)
170 g cukraus
2 kiaušiniai (L dydžio)
1 a.š. šviežiai tarkuoto imbiero
60 ml pieno
60 ml imbierinio vyno
1 citrinos žievelė

migdolų drožlių apibarstymui 

Glaistas
50 ml imbierinio vyno

1. Miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius ir druską gerai permaišome dubenyje su šluotele. 
2. Kitame dubenyje išplakame cukrų su sviestu iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. 
3. Citriną labai gerai nuplauname ir nutarkuojame žievelę be baltosios dalies. 
4. Sumaišome pieną, imbierinį vyną ir citrinos žievelę. 
5. Į sviesto/cukraus/kiaušinių masę suberiame pusę paruošto miltų mišinio. Gerai išmaišome. 
6. Supilame pieną su imbieriniu vynu. Išmaišome. Tuo pačiu įmaišome tarkuotą imbierą. 
7. Ir suberiame likusį miltų mišinį. Gerai išmaišome. Supilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų apibarstome migdolų drožlėmis. 
8. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. 
9. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pyragui atvėsti 30 minučių. Išimame iš kepimo formos. Nuimame popierių.
10. Pyragą subadome mediniu pagaliuku ir šepetėliu sutepame imbierinį vyną. Šitą dalį galima ir praleisti. Man skanus ir toks, ir toks. Tiesiog sutepus jis palieka drėgnesnis ir sodresnio skonio. 
11. Pyragui leiskite "pailsėti" kelias valandas arba per naktį. 

Skanaus! 


9 komentarai:

Anonimiškas 2011 m. rugpjūčio 4 d. 09:54  

Puikiai! Domina, koks ten puikus mėlynas daiktas panaudotas fonui, m? :) Ir man tokio REIKIA!!

Unknown 2011 m. rugpjūčio 4 d. 10:11  

Yra Maximoj pirkt ten prie tų visų staltiesių :)

//G// 2011 m. rugpjūčio 4 d. 12:48  

Kaip vilioja išbandyti. Kaip tik turiu vietos namie nerandančio imbierinio vyno.

Asta 2011 m. rugpjūčio 4 d. 13:07  

Ale ta mėlyna staltiesėlė tikrai labai gražiai žiūris su geltona lėkšte - mano akiai žavus derinys labai :) Na ir, žinoma, keksas. Puikus atrodo :)

Unknown 2011 m. rugpjūčio 4 d. 20:08  

//G//, tikiuos, kad patiks :)

Asta, bet gi tikrai... čia juk yra keksas, ar ne? Kodėl aš jį pyragu vadinu vis :D

Viktorija 2011 m. rugpjūčio 5 d. 00:05  

Aš pražioplinau laišką, kuriame siūlė šį vyną išbandyti... Perskaičiau jau po laiko. Per savo žioplumą, dabar teks tik gražiomis nuotraukomis maitintis :D

Unknown 2011 m. rugpjūčio 5 d. 07:23  

Viktorija, :D

Anonimiškas 2011 m. rugpjūčio 11 d. 12:49  

O galima imbierinio vyno rasti kokioje nors parduotuvėje? ar aš niekur jo nematau?

Unknown 2011 m. rugpjūčio 11 d. 19:12  

Marta, bandyk ieškot didžiuosiuose PC. Tikrai turėtų būt. Arba į nueik į firminę Mineralinių vandenų parduotuvę, jei esi iš Vilniaus :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP