Imbierinio vyno pyragas
Dar vienas receptas su imbieriniu vynu. Kaip pagrindą ėmiau Deivido anyžinį pyragą. Šiaip eksperimentams labai puikus receptas. Galvoju dar apie vieną variantą su juo. Žiūrėsim, kas išeis. Jei pavyks, pasidalinsiu.
O dabar apie šį pyragą. Eksperimentas nenuvylė, nors tikėjausi aštrumo nuo imbiero. Bet šiaip dešimt balų iš dešimties galimų - minkštas, purus, švelnaus skonio ir su lengva citrinos rūgštele.
Reikės (Visi produktai kambario temperatūros, forma 8x27 cm):
175 g miltų (405D)
60 g migdolų miltų
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
120 g sviesto (82%)
170 g cukraus
2 kiaušiniai (L dydžio)
1 a.š. šviežiai tarkuoto imbiero
60 ml pieno
60 ml imbierinio vyno
1 citrinos žievelė
migdolų drožlių apibarstymui
Glaistas
50 ml imbierinio vyno
1. Miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius ir druską gerai permaišome dubenyje su šluotele.
2. Kitame dubenyje išplakame cukrų su sviestu iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
3. Citriną labai gerai nuplauname ir nutarkuojame žievelę be baltosios dalies.
4. Sumaišome pieną, imbierinį vyną ir citrinos žievelę.
5. Į sviesto/cukraus/kiaušinių masę suberiame pusę paruošto miltų mišinio. Gerai išmaišome.
6. Supilame pieną su imbieriniu vynu. Išmaišome. Tuo pačiu įmaišome tarkuotą imbierą.
7. Ir suberiame likusį miltų mišinį. Gerai išmaišome. Supilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų apibarstome migdolų drožlėmis.
8. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
9. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pyragui atvėsti 30 minučių. Išimame iš kepimo formos. Nuimame popierių.
10. Pyragą subadome mediniu pagaliuku ir šepetėliu sutepame imbierinį vyną. Šitą dalį galima ir praleisti. Man skanus ir toks, ir toks. Tiesiog sutepus jis palieka drėgnesnis ir sodresnio skonio.
11. Pyragui leiskite "pailsėti" kelias valandas arba per naktį.
Skanaus!
9 komentarai:
Puikiai! Domina, koks ten puikus mėlynas daiktas panaudotas fonui, m? :) Ir man tokio REIKIA!!
Yra Maximoj pirkt ten prie tų visų staltiesių :)
Kaip vilioja išbandyti. Kaip tik turiu vietos namie nerandančio imbierinio vyno.
Ale ta mėlyna staltiesėlė tikrai labai gražiai žiūris su geltona lėkšte - mano akiai žavus derinys labai :) Na ir, žinoma, keksas. Puikus atrodo :)
//G//, tikiuos, kad patiks :)
Asta, bet gi tikrai... čia juk yra keksas, ar ne? Kodėl aš jį pyragu vadinu vis :D
Aš pražioplinau laišką, kuriame siūlė šį vyną išbandyti... Perskaičiau jau po laiko. Per savo žioplumą, dabar teks tik gražiomis nuotraukomis maitintis :D
Viktorija, :D
O galima imbierinio vyno rasti kokioje nors parduotuvėje? ar aš niekur jo nematau?
Marta, bandyk ieškot didžiuosiuose PC. Tikrai turėtų būt. Arba į nueik į firminę Mineralinių vandenų parduotuvę, jei esi iš Vilniaus :)
Rašyti komentarą